Özel Haber
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun memurlara yönelik açıklamaları karşısında memur camiası, MEMURSEN Genel başkanı Ali Yalçın’ın suskunluğunu bozmasını bekliyor…

Ana Muhalefet Partisi CHP lideri Kılıçdaroğlu, kirli işlere bulaştığını iddia ettiği bürokratlara video mesajla seslendi. 'Hâlâ kendinizi bu pislikten sıyırma şansına sahipsiniz.' diyen Kılıçdaroğlu, bürokratlara 18 Ekim Pazartesine kadar süre verdiğini söyledi. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Bu ülkenin bürokratlarına sesleniyorum; halkımızı da şahit olmaya davet ediyorum." notuyla paylaştığı videoda yer alan açıklamasının önemli satır başları şunlar:
“…İktidarın değişmesine az kaldı. İktidar değiştiğinde, soruşturmalar başlayacak ve eminim ki bu bürokratların bir kısmı eminim ki; "efendim, emir aldık, uygulamak zorunda kaldık" diyecekler...
…Açıkça söylüyorum; vazife namına mafyatik düzene hizmet edemezsiniz. Kanun dışı işleri emir olarak telaki edemezsiniz. Siz Erdoğan ailesinin değil, bu devletin şerefli memurlarsınız. Kamil akla gelmeniz için Kılıçdaroğlu abinizin, amcanızın bu size son çağrısıdır. 18 Ekim Pazartesi itibariyle bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır. 'Emir almıştım' diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa Pazartesi itibariyle durun. Bu illegal paralel sistemlerden elinizi eteğinizi çekin. Size bunu yaptıranlara farklı bir muamele olacak elbet…
…Sizler hala bu pislikten kendinizi sıyırma şansına sahipsiniz. Bu şansı kullanın. Siz de şahit olun sevgili halkım. "
Kemal Kılıçdaroğlu’nun 18 Ekim 2021 tarihini bir milat olarak vermek suretiyle bir ayrıştırma yapıldığı, korku psikolojisini kullanarak; bugüne kadar Ak Partiyle birlikte hareket etmiş bürokrasinin korkuya kapılarak tekrar Ak Partiye sarılmasının önüne geçilmesi politikası izlendiği görülüyor. 18 Ekim 2021 tarihinin milat olarak verilmesi, zihinlerde 17-25 Aralık tarihinin milat kabul edilmesi hadisesini çağrıştırdı. Kamu bürokrasisinde; “Ne yani, 18 Ekim 2021 sonrasında devletin işini yapmaya devam edenler, sonrasında KHK’lık mı olacak?” korkusu pompalanmaya ve bürokrasi kilitlenmeye çalışılıyor, algısı hâkim olmaya başlıyor.
Kılıçdaroğlu, kamu bürokrasisini bu ifadelerle adeta tehditvari bir şekilde uyarırken; gözler Ak Parti iktidarı döneminde kamu bürokrasisinde önemli ölçüde kadrolaşan ve Kılıçdaroğlu’nun tehditvari bir şekilde uyardığı üst düzey bürokratların odasından sürekli pozlar veren MEMURSEN Genel Başkanı Ali YALÇIN’a çevrildi. 
15 Temmuz akşamında hakkını teslim etmekle birlikte; Ali Yalçın, kritik süreçler ve zor zamanlarda ilk başlarda hep suskun kalıp bekle gör politikası izledi. Önce birilerinin öne çıkmasını ya da işaret fişeği çakmasını bekler bir görüntü sergiledi. Oysa Ak Parti iktidarında sosyal taban örtüşmesinden dolayı kamuda en büyük payı, kadrolaşmayı ve üst bürokrasiyi hep kendi sendikasının üyeleri aldı. Bugün devlet bürokrasisi sendikal aidiyet bağlamında incelendiğinde ne demek istediğimiz daha iyi anlaşılacaktır.
Sayın Ali Yalçın, 
Üyeleriniz ve sosyal taban örtüşmesi yaşadığınız siyasal hareket tehdit edilirken susamazsınız. Kendi ikbalinizi düşünemezsiniz. Her konuda fikir beyan ederken bu konuda “Bekle gör.” siyaseti yaparak susma hakkınız yok. 
Bu konuda konuşmayacaksınız da af edersiniz, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi çerçevesinde; ineklerin atmosfere gaz salınımının ozon tabasını delmesine etkileri ve ineklere tuvalet eğitimi konusunu mu konuşacaksınız? Memur camiası sizden; Kılıçdaroğlu’nun bu tehditvari söylemi karşısında anlamsız da olsa sesteş kelimelerle, kafiyeli, bol hamasetli bir açıklama bekliyor.
Bizden uyarması…