CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yeni bir video paylaştı. Paylaşımında, Türkiye'nin geleceği için çalışmaya devam etmek zorunda olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Bizi paramiliter hiçbir yapı yolumuzdan alıkoymamalı. Bugün Türkiye'nin en can yakıcı konusuna, devrimsel bir proje ile yanıt veriyorum. Eğitim" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, video başında "Sevgili halkım, sevgili gençler. Bugün sizinle uzun süredir üzerinde çalıştığım hayati bir meseleyi konuşacağız. Eğitim meselesi. Yani hepimizin en hayati meselesi" diyerek konuşmasına başladı. Eğitim konusunun Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, eğitimin kalitesiz olması ve öğretmenlerin maddi ve manevi olarak yeterince desteklenmemesi nedeniyle gençlerin geleceğe umutsuz baktığını belirtti.

Çocuk Oyuncaklarında Güvenlik Alarmı! Jasmine Bebek Ürünleri Tehlike Saçıyor Çocuk Oyuncaklarında Güvenlik Alarmı! Jasmine Bebek Ürünleri Tehlike Saçıyor

‘YILDIZLAR VE UZMANLARI YÖNETECEK’
Kapıları siyasi müdahalelere tamamen kapalı olacak bu yapı sayesinde eğitimin, eğitimin yıldız uzmanları ve onların oluşturduğu kurullar yönlendirecek. Bu kurullar eğitim politikalarını ortaya koyacak. MEB icracı bakanlık olacak. Ekonomide şampiyonlar ligi takımı nasıl gece- gündüz ülke ekonomisi için çalışacaksa bizim şampiyonlar ligi kadrosu da eğitimde gerçekleştireceğimiz büyük sıçrama için çalışacak.

‘SİYASİ OLMAYACAK’
Kadrosu diyorum dikkat edin, kadromuz demiyorum. Çünkü bu kadro siyasi olmayacak, en iyileri toplayacağız. Bir bakan gidip yeni bir bakan gelince sistemi hallaç pamuğu gibi atamayacak. Bir hükümet gidip yeni bir hükümet geldiğinde eğitim sistemini kafasına göre delik deşik edemeyecek. Eğitim politikaları dokunulmaz bir liyakat esasıyla yönetilecek. Kısa, orta, uzun vadeli; makro ve mikro planlamalar doğrultusunda tüm hamleler hayata geçirilecek. Bu dokunulmazlığı kanunla güvence altına alacağız. Eğitimde siyaset değil, liyakat esas alınacak.

‘HIZLA TOPARLANACAK’ 
Eğitim fakültelerinin niteliğini de bu doğrultuda hızla yükselteceğiz. Öğretmenlerimizin yetkinliği kadar refahı da iyileştirilecek. Çünkü bu aynı zamanda çocuklarımızın yetkinliği ve gelecekteki refahı demek. Öğretmenin özgüveni yüksek olacak ki öğrencilerini hayata hazırlayabilsin. Sonuç ne olacak. Devlet okulları hızla toparlanacak, anne babalar çocuklarını rahatlıkla bu okullara verebilecek.”