Dün Memleket Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen ikili zirvenin ardından kameralar karşısına geçen Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmediğini açıkladı. 

Muhalefet cephesinin büyük umut bağladığı görüşmede Kemal Kılıçdaroğlu'nun Muharrem İnce'ye ittifak için herhangi bir teklif sunup sunmadığı ise oldukça merak ediliyordu.

CHP'li Başkan Adayı, Adaylığından Çekilerek AK Parti'ye Geçti CHP'li Başkan Adayı, Adaylığından Çekilerek AK Parti'ye Geçti

1 saat süren mini zirvenin perde arkasını Abdülkadir Selvi bugünkü köşe yazısına taşıdı. Selvi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Muharrem İnce'yi hiçbir zaman istemediğini bu yüzden de üzerindeki mahalle baskısını azaltmak için İnce görüştüğünü iddia etti.

Muharrem İnce'ye gittim ancak kendisi gelmedi imajını oluşturmak için Kemal Kılıçdaroğlu'nun böyle bir hamle yaptığını belirten Gazeteci Abdülkadir Selvi, Millet İttifakı adayının İnce'ye herhangi bir teklif ile gitmediğini hatta bu durum karşısında Muharrem İnce'nin sergilenen tavır karşısında şaşkınlığını gizleyemediğini aktardı.

İnce-Kılıçdaroğlu zirvesini ele alan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'nin bugünkü köşe yazsında aktardıkları ise şu şekilde:

''Görüşme 1 saat sürdü. Doğrusu seçimlere giderken kritik bir görüşmeydi. Peki bu görüşmeden ne çıktı? Aslında Muharrem İnce bunu bir cümle ile özetledi. “Hoş geldiniz, güle güle” dedi. Muharrem İnce cumhurbaşkanı adaylığından çekilmediğini açıkladı. Bu durum iki liderin pozisyonlarını koruduklarını gösteriyordu. “Tak sepeti koluna, herkes kendi yoluna” durumu oluştu.

İki liderin açıklamasında tekrar bir araya gelineceği ya da heyetlerin görüşeceği şeklinde bir ifade yoktu. Demirel’in, “Siyasette 24 saat uzun bir süredir” dediği günlerin ötesindeyiz. Değil 24 saat, artık saatlerin önemli hale geldiği bir süreçteyiz. Ayrıca bu işin seçim takvimini ilgilendiren bir yönü var. 31 Mart’ta cumhurbaşkanı adaylarının listesi kesinleşecek.

Görünen o ki, Muharrem İnce cumhurbaşkanı adaylığından çekilmeyecek. Memleket- Partisi kendi adıyla ve logosuyla girecek. FETÖ’süyle, PKK’sıyla muhalif mahalle Muharrem İnce’yi linç etmeye devam edecek. Artık ne seçerseniz alın. Kimi bir bölen diyecek, kimi hain ilan edecek.

KILIÇDAROĞLU ÖNERİ GÖTÜRMEDİ

Kılıçdaroğlu, Halil İbrahim sofrasını genişletmek istediklerini söyledi. Ama Muharrem İnce’yi ikna edecek bir öneri ile gitmedi. Çünkü Kılıçdaroğlu hiçbir zaman Muharrem İnce’yi istemedi. Muharrem İnce’yle sorununu artık kişiselleştirdi. Sadece üzerindeki mahalle baskısını azaltmak ve bakın Muharrem İnce’ye gittim ama o gelmedi demek için görüştü. Muharrem İnce’yi bir bölen olarak göstermek için bu ziyareti yaptı.

MUHARREM İNCE’Yİ İSTEMEDİ

Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’yi Halil İbrahim sofrasına davet etti. Oysa İnce, ilkelerin belirlendiği masada yer almak istiyordu. Kılıçdaroğlu, Gültekin Uysal’ın, Temel Karamollaoğlu’nun, Ahmet Davutoğlu’nun, Ali Babacan’ın, Meral Akşener’in masada yer almasını ne kadar çok istiyorsa Muharrem İnce’yi de o kadar istemedi. Kemal Kılıçdaroğlu isteseydi Muharrem İnce’ye reddedemeyeceği tekliflerle giderdi. Kılıçdaroğlu isteseydi biz bugün İnce’nin çekildiğini, Memleket Partisi’nin ittifak görüşmelerine başladığını konuşuyor olurduk.

Muharrem İnce başından beri bunun farkındaydı. “Siyasette ittifaklar olmalıdır ama menfaat değil ilke ittifakları olmalıdır” dedi.

Adaylıktan çekilmediğini açıkladı. “Atatürk’ü tartıştırtmayız” dedi. “Döne döne Köroğlu gibi mücadeleye devam ediyoruz. FETÖ’cüler, PKK’lılar, DHKP-C’liler, IŞİD’ciler ateş ediyor. Biz de onlarla döne döne mücadele etmeye devam ediyoruz” dedi.

Muharrem İnce soyismine uygun bir şekilde, ince ince dokundurdu. Kılıçdaroğlu’na “Siz Atatürk’ü tartıştırıyorsunuz, biz sizinle birlikte olmayız” dedi. Sosyal medyadan kendisine saldıranları ise terör örgütleriyle aynı kategorinin içine soktu.Son durum nedir? Garp cephesinde yeni bir şey yok. CHP ile Memleket Partisi arasında ittifak yok. Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesi söz konusu değil. Bu seçimde Muharrem İnce’yi tartışmaya devam edeceğiz. Ama asıl, seçim gecesi Muharrem İnce konuşulacak.''