Tekirdağ’da yeni hizmet binası açılış töreninde konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“BİZİM SARAYLARDA OTURMAK GİBİ BİR AMACIMIZ YOK”

“Biz demokrasi, düşünce özgürlüğü, çalışanların haklarının korunması için 6 lider bir araya geldik. Yeniden Türkiye’yi inşa edeceğiz. Demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. İşçinin, işsizlerin, esnafın, bu ülkeye hizmet eden herkesin umudu kimse unutmasın Bay Kemal olacaktır. Bizim saraylarda oturmak gibi bir amacımız yok. Biz halk gibi yaşamak isteriz.

Son zamanlarda bazı ciddi gelişmeler var. Merkez Bankası politika faizini 1 puan indirdi. Vatandaş bizim de faizimiz düştü sanıyor. Hayır efendim taksicinin, esnafın, sanayicinin hiç kimsenin faizi düşmedi. Ama Merkez Bankası’ndan kredi alacak olan bankaların faizleri düştü. Fakat bankaların vatandaşa verdiği kredinin faizi düşmesi, o faiz giderek arttı.”

“KKM SAHİBİ OLABİLMENİZ İÇİN ÇOK PARANIZ OLMASI LAZIM”

“Son 6 ayda bankaların karı yüzde 400’ü aştı. Yüzde 400’ü aşıyorsa bankaların karı, olağanüstü gelir elde ediyorlar demektir. Demek ki faize karşıyım edebiyatı yapıp bankalara, finans çevrelerine, belli gruplara, beşli çetelere kaynak aktarıldığını hiç kimse unutmasın.

KKM sahibi olabilmeniz için çok paranız olması lazım. Emekçi kardeşlerim unutmayın asgari ücret alırken vergi veriyorsunuz, ama 6 ayda 60 milyar lira faiz alanlar 1 kuruş bile vergi ödemiyorlar.


Normal faizi değil, politika faizini düşürüp bankalara büyük karlar sağlayanları düşünün, bu Merkez Bankası’nın yönetiminin, iradesiz yönetimin, saraydan talimat alıp karar alan yönetimin milletin ekmeğiyle oynaması demektir. Milletin ekmeğiyle oynayanın ekmeği olmaz.”