14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere 12 gün kala mitinglerini artıran Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Van'da vatandaşlara seslendi. Konuşmasının tamamında 'adalet' vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, "Kayyum ataması denen saçmalığa tamamen son vereceğiz. Geldiğimde söz vermiştim belediyede görevden alınan 306 kardeşimiz var hepsini işe iade edeceğim. ."

Uzmanlar, MB'nin faiz kararına ne dedi? Uzmanlar, MB'nin faiz kararına ne dedi?

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan bazı başlıklar şöyle:

"Büyük haksızlıkların yapıldığını biliyorum. Demokrasinin ayaklar altına alındığını biliyorum. Seçimle gelenlerin görevden alındıklarını biliyorum. Bunların hepsini çözeceğime söz veriyorum. Kayyum ataması denen saçmalığı tamamen bitireceğiz. .Arkadaşlar tiksinmeyin gidip sandığa oy vereceksiniz bunu yapanları birlikte emekli edeceğiz.Kutuplaşmaya kavgaya doymadık mı artık yeter artıkbarış içinde yaşamak kucaklaşmak istiyoruz güzel yurdumuzda birbirimize.Van Gölü'nde birlikte olacağız.Van Gölü dediğimde gölün adını bilmediğim için eleştirdiler ama okula başladığımız yerin adının Van Gölü olduğunu bilmiyorlar. Erciş Van'ın ne kadar güzel olduğunu bilmiyorlar mı?

306 kardeşimizi görevlerine iade edeceğim” dedi.

Geldiğimde 306 belediye çalışanı görevden alındı ​​diye söz verdim, hepsini görevine iade edeceğim. Nerede bir haksızlık varsa oradayım, haksızlığa karşı mücadele etmek boynumun borcudur.

"Taşeron işçilere kalıcı pozisyonlar vereceğiz."

Ben o utanmazlara 5 çete diyorum. Merak etmeyin parayı alıp yurt dışına gitmişler, ben onu bilmez miyim! Endişelenme, her kuruşunu geri alacağım ve geri getireceğim. Paralarını ve saraylarını dostlarına emanet ederler. Ama sadece ve sadece sana güveniyorum. Ben halkıma güveniyorum. Öğretmen evinde çalışan işçiler var. Memur veya taşeron değiller. Yaklaşık 20.000 tane var. Onlara haklarını vereceğiz. Taşeron işçilere kalıcı pozisyonlar vereceğiz. 100 bin öğretmen ataması yapacağız. KPSS sınavından yüksek puan alıp sözlü sınavda elenenler var, onu kaldıracağız, onların puanlarına göre atama yapacağız. Kanun hükmünde kararnamelerden (KHK) etkilenenleri de çözeceğiz.