Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan memurlarla ilgili açıklama yaptı. Memurların harap olduğunu, evlerinin ve canlarının yandığını belirterek, bu haksızlığa kayıtsız kalamayacağını belirtti. Rakamlara bakıp ona göre karar veren biri olarak tanınan Kılıçdaroğlu, 2012'de memur asgari ücretinin asgari ücretin 2,5 katı iken şimdi 1,4 katına düştüğüne dikkat çekti. Asgari ücreti mevcut miktarın 2,5 katına çıkarma sözü verdi, bu da memurlar için net 21.265 Türk Lirası maaş anlamına geliyor.

İliç'teki maden faciası: Bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı İliç'teki maden faciası: Bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Kılıçdaroğlu, memurların sorunlarının sadece maaşlarla sınırlı olmadığına da değindi. Örneğin polislerin günde 12-13 saat, ayda 240-250 saat çalışması polis intiharlarının sebeplerinden biridir. 100.000 yeni güvenlik personeli işe alacağına ve sınıflarına 100.000 bekleyen öğretmen atayacağına söz verdi. Ayrıca sözleşmeli, ücretli ve kadrolu öğretmenler arasındaki ayrımları ortadan kaldırma ve tüm öğretmenleri kadrolu yapma sözü verdi.