Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Planlama yaparsanız kimin ne kadar ekim ne kadar tüketim yapacağını bilirsiniz. Elektrik fiyatlarının yüksek olduğunu biliyorum. Çiftçiler desteklenmeli. 223 milyar lira çiftçilere ödenmesi gereken para ama bu para ödenmedi.

İktidar kim olursa olsun hakkınızı korumalısınız. Allah nasip ederse çiftçinin faizini sıfırlayacağız. Çiftçiye elektriği ücretsiz vereceğiz. Güneş enerjisi santrallerini kuracağız. Allahın güneşi bedava kardeşim.

İsrafın bu kadar olduğu yerde dikiş tutmaz. Cumhuriyet tarihinde böyle bir şey görülmedi.


Sosyal yardımlar muhtar eliyle dağıtılmalı.

Dış politika çok önemli. Dışarıya karşı sözü dinlenen bir ülke olmalıyız. Bu ülkenin tarihi sıradan bir atrih değildir. Kurtuluş Savaşı'nın verildiği bu topraklarda sıradan topraklar değildir. Biz aldığımız kararlarla sadece kendimize değil tüm İslam dünyasına ve mazlum devletlere örnek olmuş bir ülkeyiz.

O nedenle İngiltere Başbakanı "Mustafa Kemal gibi yüz yılda bir kez yetişir o da Türklere nasip oldu" der. Bir politikacı söylediği lafın nereye gittiğini bilmeli. Boğazında dokuz düğüm olduğunu unutmamalı. Rahmetli Ecevit ve Başbakan "Ey Yunanistan biz geliyoruz" dediler mi? Demediler. Bitti.


Bu davranış mı doğru bugün yapılan davranış mı doğru.