Bağımsız Millletvekili Mehmet Ali Çelebi, Samsun’da esnaf ziyareti gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun KHK’lılarla ilgili sarf ettiği sözlerin yer aldığı bir video paylaştı. 

Videoda CHP lideri, KHK’lı eski bir kamu çalışanının sorusu üzerine, “KHK’lıların tamamını görevlerine iade edeceğiz” dediği duyuluyor. 

Partisinin grup toplantısını düzenlemek için Samsun’a giden Kılıçdaroğlu’na KHK ile ihraç edilmiş eski bir kamu personeli soru yöneltti.

KHK’lı, Kılıçdaroğlu’na “Biz KHK’lılar son olarak somut bir şey duymak istiyoruz. Siz başa geldiğiniz zaman bize nasıl somut bir çözüm önerisi sunacaksınız?” sorusunu yöneltti.

Kılıçdaroğlu bu soruya, “Az önce televizyonların olduğu yerde de söyledim. KHK’lıların tamamını görevlerine iade edeceğiz” yanıtını verdi.

Bu sözlerin üzerine KHK’lı yeniden soru sorarak “Tamamını mı?” dedi.

Kılıçdaroğlu da “Tamamını” yanıtını verdi.

ÇELEBİ’DEN TEPKİ 

Bu cevaba Mehmet Ali Çelebi’den tepki geldi. 

Twitter’dan videoyu paylaşan Çelebi, “Yapmayın Sn. Kılıçdaroğlu. Ben de mağdurları savunuyorum.Beraat etmiş KHK’lılar deseniz anlarız. Bütün KHK’lıları döndürmek nedir? Erdoğan gitsin de gerekirse FETÖCÜLER, PKK-ÖCALAN severler devlete çöksün demek yanlıştır. Ülkeye kötülük olur, lütfen bu denklemden dönün” ifadelerini kullandı. 

ÜMİT ÖZDAĞ DA ELEŞTİRDİ

CHP liderinin sözleri sosyal medyada gündem oldu. 

Mehmet Ali Çelebi'nin yanı sıra Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına Twitter'dan tepki gösterdi.

Ümit Özdağ yaptığı paylaşımda, "Fetullah Gülen’i de Anayasa Mahkemesi başkanı, Zekeriya Öz’ü Yargıtay başsavcısı yapın. Bu politika Türkiye Cumhuriyeti devletine ihanettir" ifadelerini kullandı.