Tayland'ın başkenti Bangkok'ta dün öğle saatlerinde bir markete giren monitör cinsi dev kertenkele, girdiği markette müşterilere korku dolu anlar yaşattı ve paniğe neden oldu.

Markette bulunan vatandaşlar tarafından kaydedilen görüntülerde dev kertenkelenin, marketteki raflara tırmandığı görüldü.

Market çalışanı yetkilileri aradı, olay yerine gelen kurtarma ekipleri, kertenkeleyi mağazadan dışarı sürükleyerek çıkarttılar, çevrede bulunan çalılıklara bıraktılar.

Müşterilerden Narimpa Tangsin, "Bir içecek almak istedim fakat hayvan içecek reyonuna çok yakındı. Tehlikeli hayvanlar, özellikle de kızdıklarında. Bu nedenle uzak durdum ve bunu telefonumla kaydettim. Sanırım dükkanlarda kertenkeleler için bile her ürün var" dedi.

Bazen zararlı bakteriler taşıyan ve tehdit edildiğinde agresif olabilen hafif zehirli bir ısırığa sahip olan monitör kertenkelesinin, bölgede çok az yağan yağmurlar ve aylardır süren kuru hava şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanması sonucu markete girdiği tahmin ediliyor.

Genellikle Tayland'da büyük şehirlerdeki kanallar ve göletlerde yaşayan Asya su monitör kertenkeleleri; balık, yılan ve kurbağaların yanı sıra insanların bıraktığı yiyecek artıklarıyla besleniyorlar.