Dün akşam CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan Bakan Kurum, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Kurum, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremin ilk saatlerinden bu yana gerekli koordinasyonu sağlayabilmek için yoğun bir mücadele verdiklerini söyledi. 

Depremden etkilenen 11 ilde 360 bin üzerinde çadır kurulduğunu belirten Kurum, çadırdan konteyner sürecine geçtiklerinin altını çizdi.

Hedeflerinin 1 yıl içerisinde kalıcı konutlara geçmek olduğunu belirten Murat Kurum, sözlerine şöyle devam etti:

''Taşınma ve kira yardımları var Cumhurbaşkanımızın açıkladığı. Vatandaşlarımıza soruyoruz, siz konteyner mı istiyorsunuz? Kira yardımı mı istiyorsunuz? Hedefimiz 1 yıl içinde ağır hasarlı ve yıkık binaların hepsinin inşa sürecini yürütmek. Nasıl ki çadırdan konteynere geçildiyse oradan da kalıcı konutlara geçireceğiz.''

Kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşlara verilen kira desteğine ilişkin de bilgi veren Bakan Kurum, kira yardımlarının arttırılacağını belirtti.

İllere göre kira yardım oranlarının değiştiğini vurgulayan Bakan Kurum, il ik kira destek miktarını açıkladı:

''Kentsel dönüşümde, kira yardımı, kamulaştırma yardımı, vatandaşımıza süreci yürütebilmesi adına finans desteği, faiz desteği gibi bir çok destek veriyoruz. Kira yardımlarını arttıracağız. Şu an Bakanlığımız bünyesinde kira yardımı alan vatandaşlarımıza kentsel dönüşümü desteklemek amacıyla İstanbul'da 1.500 lira olan kira yardımını 3 bin 500 liraya çıkarıyoruz. Anadolu'da büyük illerimiz Ankara'mız, Bursa'mız, Antalya'mız ve İzmir'imizde 3 bin liraya çıkarıyoruz. Diğer Büyükşehirlerimizde 2 bin 500 liraya çıkartıyoruz. Kalan diğer illerimizde kira yardımını 2 bin liraya çıkartıyoruz. Nisan ayından itibaren inşallah yeni kira yardımlarını vatandaşlarımızın hesaplarına yatıracağız.''