CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz akşam sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada iktidara gelmeleri halinde emeklilere senede iki defa ödenen bayram ikramiyelerinin mevcut asgari ücret düzeyine çekileceğini vaat etti:

"Emekli kardeşlerim güzel haberim şu, hakkınız olanı alacaksınız. Şu andan itibaren emeklilerin bayram ikramiyesi asgari ücret kadar, yani güncel tutarda 8.500 liradır. Unutmayın 8.500 liradır, şu andan itibaren diyorum. Çünkü bu Ramazan Bayramı da buna dahildir. Hiç merak etmyin, iktidara geldikten sonraki kurban bayramında 8.500 TL ikramiyenize ilaveten bu Ramazan Bayramı için oluşan 6.500 liralık farkla ek ödeme olarak hesaplarınıza yatacak."

Ekrem İmamoğlu: Akrabalık ve Siyaset Kamu Kurumlarında İşe Alım İçin Bir Kriter Olmamalıdır Ekrem İmamoğlu: Akrabalık ve Siyaset Kamu Kurumlarında İşe Alım İçin Bir Kriter Olmamalıdır

Haber Global televizyonunda katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Nebati, Kılıçdaroğlu'nun söz konusu vaadine yanıt verdi.

Millet İttidakı adayının bayram ikramiyelerinin mevcut asgari ücret düzeyine çekileceği yönündeki söyleminin hiçbir gerçekliği olmadığını belirten Nureddin Nebati, bütçeye getirilecek bu yükün, kaynağının ne olduğunu sordu:

 "Kasanın yönetimi farklı bir şey, kasada paranın olması farklı bir şey. Ben 8 bin 500 lirayı vereceğim demek doğru değil, hiçbir gerçekliği yoktur. 300 milyar liralık bir yük getireceksin, peki bunun kaynağı nedir? Milletin aklıyla oynamasın kimse."

Öte yandan Bakan Nebati geçtiğimiz salı partisinin TBMM'deki Grup Toplantısı'nda konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'Bir Nebati Bakan vardı ne oldu ona? O ışıltılı gözleri gören var mı? sorusuna da yanıt verdi.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi ve ardından yaşanan sel felaketi sebebiyle 56 gün boyunca bölgede çalıştıklarının altını çizen Nureddin Nebati, sözlerine şöyle devam etti:

''Bu süre zarfında onlardan kimse yoktu. Zaman zaman gelip fotoğraf çekip gidiyorlar. Bütün bakanların sahada olduğu bir anda 'bu bakan 2 aydır nerede, kayıp balık nemo' demesine ülkem adına çok üzüldüm. Siyasi etiğe uymuyor. Anlık ağızından çıkan bir cümle olsa üzülmem onlar adına, ama yazılı bir metni okuyup söylüyorsa, yaptıkları şeyin farkında değiller demektir."