Kahramanmaraş’ta 7.7 ve 7.6 şiddetinde gerçekleşen depremin ardından binlerce bina yıkıldı. 10 ilimizi şiddetli derecede etkileyen depremin ardından yardım faaliyetleri halen devam etmekte. Binlerce evin yıkılarak enkaz haline dönmesinin akabinde depremzedelerin KYK yurtlarına yerleştirilmesi kararlaştırılıp bu konuda adım atılmıştı. Üniversitelerin 2023 yılı 2.döneminde derslerin online olarak verilmesi kararlaştırılmıştı. Bu karara tepkiler sürerken YÖK’ten uygulamalı dersleri olan bölümler için ek açıklama gelmişti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya Twitter hesabı üzerinden YÖK’e seslenerek üniversitelerin açılmasını tekrar talep etti.

Yaptığı açıklamada,
"Dün üniversiteleri ve rektörleri nasıl tehdit ettiğinizi biliyorum. Üniversiteleri açın, bölgeden gelip barınma sorunu olan herkesi yerleştirmeye talibiz. Belediyelerimizle birlikte bu işin tüm lojistik ihtiyaçlarını karşılamaya varız. Siz okulları açın, gerisini bize bırakın" ifadelerini kullandı. 
 "Ayrıca YÖK’ü uyarıyorum; bu had aşmaktır, gençlerin hayatıyla oynamaktır! Bir sonraki atacağımız adımlar ricanın ötesinde olacaktır. Üniversiteleri açın" dedi.