CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Çocuklarımızın beslenme hakkı için Et ve Süt Kurumu'ndayız…" diye sosyal medyasından duyurarak Et ve Süt Kurumu'na gitti. Kemal Kılıçdaroğlu kapıda gazetecilere açıklama yapıyor:

-Daha önce Türkiye İstatistik Kurumu'na gitmiştim. Emeklilerin asgari ücretlilerin memurların dul ve yetimlerin haklarını savunmak için. Enflasyonu düşük göstererek düşük zammın yolunu açıyorlardı.

-Tarım Bakanı "Türkiye'de aç ve açıkta yok, herkesin karnı tok" dedi. Tarım Bakanı'nın kimseden haberi yok. Yoksulluk konusunda sözü HAcer Foggo'ya sözü veriyorum:

"Türkiye'de yoksullukla değil açlıkla mücadele ediyoruz. Son yapılan araştırmada çocukların yüzde 85 kansız olduğu ortaya çıktı. Yetersiz beslenme açlık demek öğrenme güçlüğü demek. Bir aileyle görüştüm sahurda patates kızartması yedik, akşam komşuda çorba içtik. En son eti ne zaman yediniz diye sorduğumda kurban bayramı yanıtı veriliyor.  Çocuklar artık bodur. Türkiye'de yoksulluk var, açlıkla mücadele ediliyor şu anda. Benim her girdiğim evde beslenme yetersizliğinden gelişim bozukluğu olan çocuklar var. Belki bunları yazamayacaksınız ama 7 yaşındaki çocuk 4 yaşında gösteriyor. Cep telefonlarını sormayın olur mu?"