Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, seçilmesi halinde Türk Ceza Kanunu'nda yer alan Cumhurbaşkanına hakaret suçunu düzenleyen 299'uncu maddenin yürürlükten kaldırılacağını açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, seçilmesi halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görev süresi boyunca sıklıkla uygulanan Cumhurbaşkanı'na hakareti suç sayan hükmü kaldıracağını açıkladı.

Pasaportsuz gidilen ülkelerin listesi belli oldu. Kimlik göstermek yeterli Pasaportsuz gidilen ülkelerin listesi belli oldu. Kimlik göstermek yeterli

Kılıçdaroğlu, "Millet İttifakı hükümetine ifade özgürlüğünü geri getireceğiz. Tweet atan hiçbir genç sabaha karşı tutuklanmayacak. Ülkemiz hak etmediği bu grotesk hükümden kurtulacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanına hakareti suç sayan hüküm Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 299. maddesinde düzenleniyor ve Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı döneminde 160 binden fazla kişi hakkında soruşturma açıldı ve yaklaşık 45 bin kişi de Cumhurbaşkanı'na hakaretten yargılandı. Yaklaşık 13.000 kişi hüküm giydi.

Kılıçdaroğlu, seçilmesi halinde 14 Mayıs'tan sonra bu hükmün TCK'dan çıkarılması için yasa tasarısı sunacaklarını söyledi. Türkiye'nin 15 Mayıs'ta özgür bir sabaha uyanacağını, başta gençler olmak üzere tüm vatandaşların kendilerini rahat ifade edebilecekleri bir ülke yaratacaklarını vurguladı.