Müslüm Güney, 4 çocuğundan ikincisi olan Esmanur’u bugün saat 08.25'te eğitim gördüğü Halitpaşa İlkokulu’nun bahçesine bıraktı. Esmer Güney de saat 13.30 sıralarında 1’inci sınıf öğrencisi olan kızı Esmanur’u almak için okula gitti. Ancak Esmanur'un okulda olmadığı anlaşıldı. Esmer Güney, durumu polise ve işte olan eşine bildirdi. Gelen ekipler, okulun güvenlik kamerası kayıtlarından Esmanur Güney’in okul binasına girmediğini tespit etti.

Kayıp Esmanur bulundu
Müslüm Güney, kızının okula gitmediğinin idare tarafından kendilerine bildirilmediğini belirterek, "Sabah kızımı okulun bahçesine bıraktım ve işe gittim. Annesi de öğle almaya gittiğinde öğretmenler Esmanur'un okula gelmediğini söylemiş. Kamera kayıtlarına baktık, okulunun içine girmemiş. Ancak kızımı okula getirip bıraktığımı gören komşularım var. Durumu polise ve zabıtaya bildirdik. Arama çalışmaları başladı, yetkililerden ve kızımı gören vatandaşlardan yardım istiyorum" dedi.

Kayıp Esmanur bulundu
Kızın fotoğrafına bakarak gözyaşları döken Esmer Güney ise Esmanur'u görenlerin polise, zabıtaya veya kendilerine bildirmesini istedi. Ablasının eve gelmediğini gören kardeşi Muhammed Kaan (5) da dakikalarca Esmenur'un fotoğrafına baktı. 

Polis ekipleri Esmanur Güney’i ararken, belediye ise küçük kızın bulunması için sık sık anons yapıyor.

POLİSLER BULDU

Bu sabah saatlerinde babası tarafından okulun bahçesine bırakıldıktan sonra kaybolan 8 yaşındaki Esmanur Güney, polis tarafından saat 17.40'da bulundu. Kayıp ihbarının ardından arama çalışması başlatan Kars Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesine bağlı ekipler, Şehitler Mahallesi Mihralibey Köprüsü civarında tek başına gezerken buldukları bir kızın kayıp Esmanur Güney olduğunu belirledi. Bunun üzerine küçük kız, Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim ederek, ailesine bilgi verildi. Baba Müslüm Güney, kızını teslim almak üzere Yenişehir Mahallesindeki Çocuk Şube Müdürlüğü'ne geldi.