Katar'da yapılacak Dünya Futbol Şampiyonası'nın güvenliğini Türk polisi sağlayacak.

Dünyanın en büyük organizasyonları arasında yer alan şampiyona, 21 Kasım-18 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Katar polisinin eğitimi ve şampiyonanın güvenliğinde kaç Türk çevik kuvvet polisinin görev alacağı gibi detaylar ise önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak.

KANUN TEKLİFİ KABUL EDİLDİ

Meclis Genel Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve Katar Devleti hükümeti arasında büyük çaplı organizasyonların yerine getirilmesinde iş birliği konulu niyet mektubunun onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifini kabul etti.

5 YIL İÇİNDEKİ BÜYÜK ORGANİZASYONLARDA DA GEÇERLİ

Kabul edilen niyet mektubu kapsamında, 21 Kasım-18 Aralık 2022 tarihleri arasında Katar'da düzenlenecek dünya futbol şampiyonasının güvenliği konusunda Türk polisi etkin rol oynayacak. Ayrıca bundan sonraki 5 yıl içindeki büyük organizasyonlarda da Türk ve Katar güvenlik güçleri işbirliğine gidecek.

Anlaşma kapsamında iki ülke büyük çaplı organizasyonların gerçekleştiği süreçte işbirliği yapacak. Geçen aylarda Türkiye'ye gelen katar heyeti ile işbirliğinin kapsamı, Dünya Kupası'nın güvenliğinde görev alacak Türk çevik kuvvet polisinin sayısı gibi konularda görüş alışverişinde bulunuldu.