Artan hayat maliyetleri ve doviz kurları nedeniyle memurlar zor günler geçiriyor. Ocak ayında gelecek zam ise memuru mutlu etmeyecek gibi..

Normalde her ayın 3'ünde açıklanan enflasyon verileri bu ay hafta sonuna gelmesi nedeniyle 5 Aralık'ta açıklanacak. Açıklanacak verilere göre memur ve emeklilerin ne kadar zam alacağı yüzde 90 oranında netleşmiş olacak.

Toplu sözleşmeye ek olarak enflasyon farkı verileceğinden enflasyhon rakamları memur ve emekliler için önem arz ediyor.

Geçtiğimiz aylarda açıklanan veriler ve toplu sözleşme zammıyla birlikte memur ve emekli zamları biraz olsun netlelmişti. 5 Aralık'ta yapılacak enflasyon açıklamasıyla birlikte memurlar için sadece Aralık ayının enflasyonunun açıklamasını beklemek kalacak.

TAHMİNİ ZAM NE KADAR?

Memur ve emeklilerin Ocak 2023'te toplu sözleşme zammıyla birlikte yüzde 15 ile 18 arasında zam alması bekleniyor. 

REFAH PAYI NE KADAR?

Hükümetin memurlar için bir refah payı düzenlemesi üzerinde çalıştığı biliniyor. Ancak bu refah payının  yüzde 3'ü aşması beklenmiyor.

Eğer refah payı ve diğer veriler tahmin edilen düzeyde olursa memur ve emeklilere yüzde 20 zam gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Nihai olarak memur ve emekliler için kritik tarih 3 Ocak 2023 olarak görünüyor. Bu tarihte ne kadar zam alacakları tam anlamıyla netleşmiş olacak.