Muharrem İnce'nin seçimden çekilmesi kararından sonra Aralık 2021 tarihinden bu yana ilk defa Türkiye'nin risk primi (CDS) 75 puan gibi büyük bir düşüşle 477 puana geriledi. 

A101 8-13 Ekim Kataloğu: Sıvı yağ, süt, peynir, yoğurt, tereyağı, köfte, sucuk, salça, çay ve daha fazlası indirimde! A101 8-13 Ekim Kataloğu: Sıvı yağ, süt, peynir, yoğurt, tereyağı, köfte, sucuk, salça, çay ve daha fazlası indirimde!

Bu ralli devam ederken Kasım 2002 AK Parti'nin iktidara geldiği haftadan sonra ilk defa Borsa'da banka hisseleri hızla arttı. AK Parti Kasım 2002 tarihinde iktidara geldiğinde banka hisseleri yüzde 44 artmıştı. Bu hafta banka hisseleri yüzde 27 arttı. En fazla artan banka Türkiye İş Bankası oldu. 

borsa-istanbul-1477319

Bloomberg'in aktardığına göre Swissquote Bank kıdemli analisti İpek Özkardeşkaya “(Muhalefet kazanırsa) Türkiye’nin aşırı gevşek para politikasını sona erdirmesi, döviz piyasasına müdahaleyi durdurması ve ortodoks bir para politikasını yeniden düzenlemesi bekleniyor” dedi.

Swissquote Bank kıdemli analisti İpek Özkardeşkaya “Türk hisse senetleri, yatırımcılar daha yüksek faizlerden memnun olduğu için değil, şirketlerin değerlemesinin yeni bir döviz kuruna göre yeniden ayarlanması gerektiği için yükselir” diye konuştu.