Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın bugün hayatta olsaydı CHP'nin yanında yer alacağını söylemişti. 

"TERECİYE TERE SATMASINLAR"

Karamollaoğlu'nun açıklamasına birçok siyasi tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün yaptığı açıklamada, Saadet Partisi Lideri'ni, "Tereciye tere satmasınlar. Böyle bir saçmalık olur mu?" sözleriyle eleştirdi. Kendisinin Erbakan'la uzun yıllar siyaset yaptığını hatırlatan Erdoğan, "Mesele Erbakan hocamı tanımaksa ben en az Temel Bey kadar tanırım. Ben Erbakan hocamın, İstanbul gibi bir şehirde Gençlik Kolları Başkanlığından tutun İl Başkanlığına varıncaya kadar teşkilatlarından geliyorum. Onun teşkilatında il başkanlığını yapmışım. Daha sonra yine hocamın döneminde Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeliği yapmışım" ifadelerini kullandı. 


 

KARAMOLLAOĞLU'NDAN ERDOĞAN'A YANIT

Erdoğan'ın sözlerine sosyal medyadan yanıt veren Karamollaoğlu, "Evet Sayın Erdoğan; "Siz bizim gençlik kollarımızda görev yaptınız, il başkanlığımızı yaptınız, bizde belediye başkanlığı yaptınız ve MKYK’da görev aldınız, doğru. Tamam, bunlar iyi güzel de; sonra ne yaptınız ve bugün ne yapıyorsunuz? Mesele budur işte" dedi. 


"ERDOĞAN DÜNYAYI DİZAYN EDİYOR, SEN FİGÜRANSIN"

Karamollaoğlu'nun yanıtı da tepki çekti. Sosyal medyada bir kullanıcı, "Erdoğan dünyayı dizayn ediyor, sen 6'lı masada figüransın. Mesele budur" ifadeleri kullanırken, bir başka kullanıcı ise, Karamollaoğlu'nun Erbakan'la ilgili sözlerinin Milli Gazete'de yer almadığını hatırlatarak, "Kimden ne saklıyorsunuz?" sorusunu sordu. 

Bir kullanıcı da "Kendini geliştirdi Cumhurbaşkanı oldu. Pek siz bugün ne yapıyorsunuz?" mesajını paylaştı.