Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV100'de Uğur Dündar ve Mine Özbek'in sorularını yanıtladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı ve bakanlık dağılımları hakkındaki soruya cevap verdi.

Karamollaoğlu, Masada her hangi bir dağılma olasılığı bulnmuyor ifadelerini kullanan saadet partisi lideri cumhurbaşkanı adayı için ise Kılıçdaroğlu ve Yavaş isimlerinin gündeme geldiğini açıkladı.

Karamollaoğlu, 6'lı masada bulunan her bir partinin en az bir bakanlıkta söz hakkı olacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı ile ilgili tartışmalara da değinen Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Şimdiye kadar bu konu hiç gündeme gelmedi. Kıyısından köşesinden buna temas edildi, ciddi bir şekilde konuşulmadı ama 6'lı Masa'dabulunan genel başkanlardan bu konuya atıfta bulunanlar oldu. Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu gündeme geldi. Şimdi biz bunu ilk toplantıda görüşeceğiz ve bir takvime bağlayacağız. Bunu nasıl deklere edeceğimizi belirteceğiz. O güne kadar halkımızın biraz daha sabır göstermesini istiyoruz.

Biz seçilebilecek cumhurbaşkanı adayının aday olmasını isteriz. Bu bütün parti başkanlarının ittifak edeceği bir aday olması icap eder. Bu benim aynı zamanda şahsi kanaatim. Bu konu yapılırken anketlerde elbette yapılacaktır. Bunlar ortaya çıktıktan sonra bir kişi üzerinde ben ittifak edileceğini düşünüyorum. Ben bunların içinde bulunduğu şartlar dikkate alınarak alınarak değerlendirilmesi icap ettiği kanaatindeyim.