Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, basın toplantısı gerçekleştiriyor.

Karamollaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Öncelikle ülkemizin manevi önderlerinden Mahmut Efendi hazretlerinin vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Cenab-ı Hakk'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Ayrıca dün Afganistan'da meydana gelen ve binin üzerinde insanın hayatını kaybettiği depremden bahsetmek istiyorum. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum.

Tabi ülkemizde yangın tehlikesi özellikle yaz gelince bizi endişelendiriyordu. Ve Marmaris'te başlayan yangın da maalesef hala söndürülemedi. Görevliler elbette söndürmek için çabaya girecekler ama mühim olan sonuç alabilmek. Farklı tedbirlere ihtiyaç var diye düşünüyorum. Tabi bu, bugün halledilecek bir mesele değil. Ama gelecekte daha önemli tedbirlerin alınması gerektiği kanaatindeyim.


15 Temmuz'da harbiyeli öğrencilerimiz tutuklanmışlar ve ömür boyu hapse mahkum edilmişlerdi. Ne olduysa bir gecede, bu çocuklarımız serbest bırakıldı. O zaman da demiştik, öğrenci plan yapamaz. Öğrenci, kendisine verilen komuta çerçevesinde hareket etmekle yükümlüdür. Bu çocukları böyle ömür boyu hapse mahkum edip sonra da bırakmak olmaz. İktidarın aklı seçim yaklaştıkça başına geliyor. Bu öğrencilerin 6 yıl yatmasına gerek yoktu. Ama bu yanlıştan dönülmesini olumlu bir adım olarak değerlendiriyorum."