Karabük Merkez ilçede yörenin ilk okulllarından olan Karabük Atatürk Ortaokulu, geçtiğimiz hafta alınan karar ile deprem güçlendirmesi sebebiyle boşaltılma kararı alındı. Karara istinaden Karabük Atatürk Ortaokulu, hemen karşısında bulunan Karabük Şehit Metin Arslan İlkokuluna taşınarak eğitim-öğretimine devam edeceği belirtildi.

Lakin alınan kararla birlikte yapılan planlama Karabük Şehit Metin Arslan İlkokulu velilerinin tepkisini çekti. Karabük Atatürk Ortaokulu, Şehit Metin Arslan İlkokulu binasına taşınması durumunda ilkokul öğrencileri ve ortaokuldaki 8. sınıf öğrencileri sabahçı; 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileriyse öğlenci olarak okula gitmesi planlanıyor. Bu durum ilkokul velilerini rahatsız ettiği için bugün okul önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Basın açıklamasında Okul Aile Birliği ve okulun velilerinin sözcüsü şunu dedi:

Kira Gelir Vergisi Ödemelerinde Son Tarih Yaklaşıyor! Kimler İçin Geçerli, Nasıl Ödenir? Kira Gelir Vergisi Ödemelerinde Son Tarih Yaklaşıyor! Kimler İçin Geçerli, Nasıl Ödenir?

"Atatürk Ortaokulu deprem güvenliği kapsamında acilen güçlendirme karar alınmıştır. Egitim öğretim yılının devam etmesi nedeniyle Şehit Metin Arslan İlkokulu binasına taşınma kararı alınmış olup tarafımıza bildirilmiştir. 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin eğitim faaliyetlerini öğleden sonra yapılmasına karar verilmiştır.

Ancak ilgili okul yönetimi 8. Sınıf ögrencilerinin ilk ögretim bölümünün 1.2.3.4 sınıflar ile beraber sabahçı olmaları istenmektedir. Bu nedenle eğitim öğretim faaliyetlerinin birlikte yürütülmesi özellikle 8.sınıf öğrencilerinin gelişim psikolojsi bakımımdan ergenlik döneminde bulunmaktadır.

Bu dönemin doğal özelliği nedeniyle çocuklarda kimlik bunalımı yaşanmaktadr. Bu oluşabilecek sorunların psikolojik açıdan sorunlara yol açabilecegi veliler olarak bizleri huzursuz etmektedir. Geçirdiğimiz pandemiden sonra çocuklardaki psikososyal sorunların var olduğu ve 8. sınıfların gelmesi ile daha da bu sorunların artacağı ön görülmektedir.

Tuvaletler kantin, koridorlarda yaşanan akran zorbalığı ve istenmeyen bir çok şeylere maruz kalabilecekleri konusunda veliler olarak endişelerimiz devam etmektedir. Bu sıkıntılarımızın giderilmesi konusunda gereğinin yapılmasını ve sesimizin duyulmasını arz ederiz."