Yılın ilk ayı hızla geçip giderken kar ve yağmur ülkenin her tarafında etkisini gösteremedi.Bazı kentlrerde kar yağışı sebebiyle okul tatil edilirken İstanbul kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya.Bu tehlike devam ederken CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise “Çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günü Türkiye'nin bazı illerinde sıcaklık rekorları kırılacaktır” dedi.

Kuraklık tehlikesi kapıdayken Ocak ayında mevsim ortalamalarının üzerine çıkılıyor.Bu rekor anlamına geliyor.Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise 5 günlük hava durumu tahminini açıkladı.Prof. Dr. Şen, Türkiye’de bizim bulunduğumuz bölgede yağış azlığı ve ortalamanın üzerinde sıcaklıklar devam ediyor. Çarşmabadan sonra perşembe, cuma ve cumartesi günü Türkiye'nin bazı illerinde sıcaklık rekorları kırılacaktır. O sıcaklıklar daha da artacak. Öyle ki ocak ayı sıcaklık rekorları yenilenebilir.


Ayrıca Şen ,Twitter hesabından, "Çarşamba gününden itibaren sıcaklıklar hissedilir şekilde artıyor. Ocak ayı Sıcaklık rekorları yenilenebilir. Özellikle Perşembe Cuma Cumartesi. İstanbul 20 C olur. Marmara ve Karadenizde 20 dereceleri geçen bölgeler olacaktır. Bu sıcağa kar da yağmur da gelmez." açıklamasını yapmıştı.

Meteoroloji'nin yaptığı son açıklamalara göre: Marmara'nın kuzeyi, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz kıyıları ile Çanakkale, Balıkesir, Muğla, Denizli, Gaziantep, Adıyaman, Kilis çevreleri, Antalya'nın batı kesimleri, Karaman, Niğde, Malatya çevreleri ve Kayseri'nin güney kesimleri ve Şanlıurfa'nın batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun güneydoğusunun yüksekleri, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ve Malatya'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.RÜZGAR: Genellikle doğu ve güneydoğu, Marmara ve Akdeniz'de kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.Doğu Akdeniz'de (Mersin'in doğusu, Adana, Hatay ve Osmaniye çevreleri, Kahramanmaraş'ın güneyi ile Gaziantep'in ve Kilis'in batı kesimleri) beklenen sağanak yağışların; bu akşam (15.01.2023 Pazar) saatlerinden itibaren kuvvetli (21-50 kg/m2), Adana'nın güneyi ile Hatay çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (40-60 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların 16.01.2023 Pazartesi günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.