Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahmin raporu açıkladı ve "kuvvetli kar" uyarısı verildi.

Yağışlar, Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun yüksek kesimleri, Hatay ve Ordu çevrelerinin yüksekleri, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ın doğusunda yoğun olarak bekleniyor.

Bu yağışların etkisiyle birlikte, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don tehlikesi, kuvvetli rüzgar ve tipi gibi olumsuzluklardan dolayı dikkatli ve tedbirli olunması önerildi.

Soğuk havaların hakim olacağı bu dönem, 54 kentte kar yağışı beklenmektedir.

KAR YAĞIŞI BEKLENEN 54 KENT 

İstanbul, Yalova, Kocaeli, Bursa, Kütahya, Uşak, Denizli, Burdur, Bilecik, Eskişehir, Afyonkarahisar, Isparta, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bolu, Ankara, Bartın, Karabük, Konya, Çankırı, Kırıkkale, Aksaray, Karaman, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Nevşehir, Kayseri, Niğde, Amasya, Tokat, Sivas, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Gaziantep, Bingöl, Muş, Batman, Mardin, Siirt, Bitlis, Şırnak, Van, Hakkari, Ağrı, Iğdır, Kars ve Artvin gibi iller bu etki altındadır.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen İstanbul için tarih verdi ve soğuk havaların hakim olacağı dönem geldiği uyarısında bulundu. Herkesin kar yağışı nedeniyle hava durumunu takip etmesi ve gerekli tedbirleri alması önerildi.

Sonuç Olara; Bu kış kuraklık tahlikesiyle baş başa kaldığımız şu günlerde bir nebzede olsa kar ve yağmurların yağması vatandaşların yüzünü güldürdü...