Meteoroloji'den kar ve sağanak ile ilgili yeni açıklama geldi. Çok sayıda kentte yağışlar ve soğuk hava etkisini gösteriyor. Vatandaşlar yaşadıkları illerde havanın nasıl olacağını merak ediyor. Yağış 2 gün Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde problem yaratacak şiddette olacak. Uzman isim açıkladı. İşte son dakika hava durumu raporu...

Ülkemizin güney, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz (Isparta hariç) ile Ankara, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak, Malatya, Elazığ, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Ege kıyıları ile Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı ve genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: 
Yağışların, Ege kıyıları ile Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bugün Aydın, İzmir ve Muğla için ayrıca sarı kodlu uyarı yapıldı.


BUGÜN HAVA NASIL? MARMARA 
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

EDİRNE °C, 15°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 15°CParçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

KOCAELİ °C, 13°CParçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

TEKİRDAĞ °C, 13°CParçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde sağanak yağışlı

EGE 
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı görüleceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 12°CParçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde sağanak yağışlı

DENİZLİ °C, 15°CParçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde sağanak yağışlı

İZMİR °C, 17°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA °C, 13°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ 
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Isparta dışında) sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 20°CParçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 19°CParçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 13°CParçalı ve çok bulutlu

MERSİN °C, 20°CParçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU 
Parçalı ve çok bulutlu, Ankara ve Eskişehir çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

ANKARA °C, 12°CParçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) gece saatlerinde yağmurlu

ESKİŞEHİR °C, 12°CParçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu

KAYSERİ °C, 12°CParçalı bulutlu

KONYA °C, 14°CParçalı bulutlu

BATI KARADENİZ 
Parçalı ve çok bulutlu, Bolu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

BOLU °C, 12°CParçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) gece saatlerinde yağmurlu

KASTAMONU °C, 12°CParçalı bulutlu

SİNOP °C, 16°CParçalı bulutlu

ZONGULDAK °C, 15°CParçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) gece saatlerinde sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 
Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

RİZE 8°C, 17°CParçalı bulutlu

SAMSUN 9°C, 16°CParçalı bulutlu

TOKAT 3°C, 12°CParçalı bulutlu

TRABZON 9°C, 16°CParçalı bulutlu

DOĞU ANADOLU 
Parçalı ve çok bulutlu, Malatya ve Elazığ çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

AĞRI °C, 5°CParçalı bulutlu

ERZURUM °C, 4°CParçalı bulutlu

MALATYA °C, 9°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu

VAN °C, 7°CParçalı bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU 
Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğusunda yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 13°CParçalı bulutlu

GAZİANTEP °C, 12°CParçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı

MARDİN °C, 13°CParçalı bulutlu

ŞANLIURFA °C, 14°CParçalı bulutlu

PROF. DR. ŞEN'DEN AÇIKLAMA 
Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen hava durumu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

LODOS SICAKLIKLARI YÜKSELTECEK 
"Bugün öğlen Ege kıyıları (Edremit, Muğla, Aydın kıyı ilçeleri) ve Antalya çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Yağış akşam Marmara, Ege'yi kapsayacak. Yarın Ankara, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak, Malatya, Gaziantep, ve Adıyaman'da görülecek. Lodos sıcaklıkları yükseltecek.

PROBLEM YARATACAK ŞİDDETTE 
Önümüzdeki hafta (salı-çarşamba 2 gün) yağış (Yağmur) var. Özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde problem yaratacak şiddette. Su baskınları yapabilir.

Sıcaklıktaki düşüş tüm Karadeniz Bölgesi ile İç Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Anadolu'da kar yağışı yapar.

TEKRAR BAŞLAYACAK 
Bugün İstanbul gündüz bulutlu, akşam yağmurlu 15 C. Çok kuvvetli olmayan LODOS hafta sonu hızını artıracak ve sıcaklığı 18-19 dereceye çıkartacak. Yağış cuma hafifliyor hafta sonu tekrar geliyor."