Seçim sonrasında doların yükselişe geçmesiyle birlikte Kapalıçarşı'da döviz bürolarında yoğunluk yaşandı. Ekonomistler, doların ilerleyen dönemdeki seviyesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Meteoroloji'den 8 kente kodlu uyarı: Yoğun kar yağışı kapıda Meteoroloji'den 8 kente kodlu uyarı: Yoğun kar yağışı kapıda

Para ve Piyasa Uzmanı Adnan Kapukaya, doların 25 lira seviyesine kadar yükselebileceğini ve bu seviyenin aşılması durumunda piyasanın bir kriz havasına girebileceğini belirtti.

Kapukaya, faizlerin yükseltilmesinin bu durumu düzeltebileceğini söyledi. Para ve Piyasa Uzmanı Reşat Yılmaz ise doların ilerleyen günlerde 26-27 lira bandını test edebileceğini düşündüğünü ifade etti. Yılmaz, ekonomideki enkazın uzun süreli bir süreci gerektireceğini ve güvenin önemli olduğunu vurguladı.

Kapalıçarşı'da çalışan Para ve Piyasa Uzmanı Adnan Kapukaya, 30 yıldır bu sektörde çalıştığını ve ilk defa böyle sıkıntılı bir gün yaşadıklarını belirtti. Ekonomideki belirsizliklerin devam etmesi durumunda krizin devam edeceğini söyledi.

Doların yükselmesiyle birlikte Kapalıçarşı'ya akın eden vatandaşlar, dolar satın alarak yatırım yapmayı tercih etti. Ancak birçok vatandaş, ekonomideki belirsizlikten dolayı endişeli olduklarını dile getirdi. Emekli memur Ahmet Yıldırım, 44 yıl boyunca maliyede görev yaptığını ve böyle bir ekonomik sistem görmediğini ifade ederek, ülkenin acı bir tabloyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Diğer vatandaşlar da ekonominin iyiye gitmediğini, geleceğin belirsiz olduğunu ve bir boşlukta gittiklerini ifade etti.

Öğrenci Gökçe Nur Seçkin ise doların yükselişi nedeniyle yurtdışı planlarının sekteye uğradığını ve pişmanlık duyduğunu belirtti. İnşaat sektöründe çalışan Yücel Korkmaz da ekonomiye olan güveninin azaldığını ifade etti.

Ekonomistler, doların yükselişi ve ekonomideki belirsizliklerin bir süre daha devam edebileceğini söylerken, vatandaşlar ise ekonomik durumun düzelmesini ve geleceğe dair daha güvenli bir ortamın oluşmasını umut ettiklerini açıkladılar.