Eskişehir Gültepe Mahallesi’nde bulunan Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bulunan kantindeki fiyatlara yetişemeyen öğrenciler, öğle yemeği ihtiyacını okul dışındaki daha hesaplı yerlerden temin etmekteydi. Kantinden değil dışarıdan yemek yiyen öğrenciler uzaklaştırma cezası aldı.

600 öğrenciye yakın bir nüfusu olan okulda öğrenciler, sadece kantinden yemek yemeye yönlendirilirken dışarıdan yemek yedikleri için bazı öğrencilerin uzaklaştırma cezası alması tepki çekiyor. Okuldaki öğrenciler "Öğretmenler bile kantinden yemek yemiyor dışarı çıkıyorlar çevredeki lokantalarda yemek yiyorlar" diyerek duruma tepki gösterdi.

Kantinde satılan hamburger, döner gibi fast food diye adlandırılan yiyeceklerin olduğu ve bu yiyeceklerin dışarıdakiler gibi porsiyonlarının dolu dolu olmadığı için doyamadıklarını söyleyen öğrenciler "Dışarı çıkıp bir çorba içince daha çok doyuyoruz" diyerek duruma karşı çıkıyorlar.

Kantindeki fiyatlara öğrencilerin velileri de tepki gösterirken bir öğrencinin ifadesi durumu daha netleştiriyor. Son sınıf öğrencisi bir genç "ailemin bana verebildiği harçlık yol parasına anca yetiyor ben 3100 TL staj maaşı alıyorum kantin fiyatları böyleyken okuldan yemek yemem mümkün değil" diyerek durumu açıklıyor.

Galatasaray 5 futbolcu ile sözleşme uzattı Galatasaray 5 futbolcu ile sözleşme uzattı

Öğrenciler, okulun etrafında dikenli tellerin olmasından rahatsız olduğu belirterek "okulda öğrenci miyiz yoksa kantin müşterisi miyiz" diye soruyorlar. Yaşadıkları bu durum için çözüm bekleyen öğrenciler gerekirsek kantinden hiç alışveriş yapmayacaklarını belirtiyorlar.