Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, 3 gün önce evinde ölü bulunan bir kadının cesedi Adli Tıp Kurumuna gönderilirken, olay öncesi beraber olduğu bir genç, cesetle birlikte çektiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı

Olay, 14 Mayıs gecesi Alaplı Konak İş Merkezi'nde meydana geldi. Filiz K.'dan (53) haber alamayan arkadaşları durumu polis ekiplerine bildirdi. Ekipler, kadına ulaşamayınca Cumhuriyet Savcısının izniyle, kadının ev olarak kullandığı daireye girdi. Yapılan incelemede, Filiz K.'nin öldüğü belirlendi. Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi'nde yapılan otopside herhangi bir bulguya ulaşılamadı.

Bu sırada, binanın güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen Alaplı Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Filiz K.'nın asansöre M.C.Y. isimli bir gençle birlikte bindiğini tespit etti. Otopside herhangi bir bulguya rastlanmaması üzerine Filiz K.'nin cesedi Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Sorguya alınan M.C.Y. ise olaydan önce eve birlikte geldiklerini, sabaha kadar alkol aldıklarını ve uyuyakaldıklarını ifade etti. Ancak M.C.Y.'nin, cesetle birlikte çektiği fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaşması üzerine sorgusu devam etti.

M.C.Y., Filiz K.'nın uyuduğunu düşündüğünü belirterek, evden ayrıldığını söyledi. M.C.Y.'nin cezai ehliyetinin yeterli olmadığı ve geçen ay ailesi tarafından vasi atandığı öğrenildi. Sorgusunun ardından M.C.Y. serbest bırakılırken, Filiz K.'nın kesin ölüm sebebi adli tıptan gelecek bulgulara göre netlik kazanacak.