Kamudanhaber- Özel haber

19.05.2022 tarihinde “MEB duyuru yayımladı. Öğretmenler isyanda! Sendikalar suskun...” Başlıklı haber yayınlamıştık.

Haberimizde: “Millî Eğitim Bakanlığı Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Eğitim Programı ile Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınav Duyurusu yayımlandı. Duyurunun Mesleki Gelişim Çalışmaları başlıklı eklerinde yer alan kimi hükümler, öğretmenleri isyan ettirdi. “ifadelerine yer vermiştik.

Haberimizin üzerinden tam 1 hafta geçtikten sonra Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da suskunluğunu bozarak Bakanlığın, öğretmenlik kariyer basamakları düzenlemesini eleştirenler kervanına katıldı. Ali Yalçın twiter hesabından yaptığı açıklama da:

“Öğretmenlik kariyer basamakları düzenlemesinin hayata geçirilmesini ve öğretmenlerin mesleki gelişimine verilen önemi son derece yerinde buluyoruz; ancak kanunla getirilen bir hakkın elde edilmesinin zora koşulmasına bir anlam veremiyoruz. Uzman/baş öğretmenlik için aranan mesleki gelişim çalışmaları, bir taraftan okul-kurum yöneticileri ile bazı branşlar açısından erişilebilir değil, diğer taraftan geçmişteki çalışmaların belgelendirilmesi çeşitli sebeplerle mümkün gözükmemektedir. Bu iki eksiklik, öğretmenlerimiz ve eğitim yönetimi üzerinde büyük bir yük ve stres oluşturuyor, hakkın özüne dokunuyor, tozlu arşiv raflarında zaman ve emek israfına neden oluyor, öğretmenlerimiz belge toplamak peşinde koşturuluyor. Uygulanmasında zorluklar görülen ve mağduriyetler oluşturma potansiyeli yüksek bu soruna bir çözüm bulunmalı, öğretmen, mesleki çalışma ispatı için evrak prosedürüne boğulmamalı, uzman/baş öğretmenlik kariyer hedefi arşiv raflarında sonlandırılmamalıdır.” Dedi.

Bakanlık söz konusu yönergede yeniden bir düzenlemeye gitmezse; yargı yolu dahil olmak üzere kaosa kapı aralanması söz konusu…

https://www.kamudanhaber.net/meb-duyuru-yayimladi-ogretmenler-isyanda-sendikalar-suskun

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

KAMUDANHABER TELEGRAM KANALI İÇİN: https://t.me/kamudanhabersitesi