Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci'nin sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada; 

YÜZDE 5 İLAVE ARTIŞ BEKLENTİLERİ KARŞILAMAMIŞTIR

Türkiye Kamu-Sen olarak, dün açıklandığı an itibariyle %25’lik zammın yetersiz olduğunu ve beklentileri karşılamadığını  kamuoyu ile paylaşmıştık.

Nitekim akşam bu amaçla gerçekleştirdiğimiz Twitter etkinliğine kamu çalışanlarının vermiş olduğu desteğin sesi bugün yapılan açıklamayla yankı bulmuştur.

Bunun üzerine Türkiye Kamu-Sen Başkanlar Kurulumuz acil toplanarak talep ve beklentiyi Cumhurbaşkanımıza iletme kararı almıştır. Bu sabah Cumhurbaşkanlığı makamı ile yapmış olduğumuz görüşme ile kamu çalışanlarının beklentisini Cumhurbaşkanlığı makamına da ilettik.

Sayın Cumhurbaşkanının bugün Grup toplantısında  yaptığı açıklamada, maaş artış oranının %30’a çıkarılmasıyla önemli bir adım atılmış ancak, kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamamıştır.

Bu noktada, kamu çalışanlarına ve emeklilerimize seyyanen bir ücret artışı yapılması yaşanan ücret adaletsizliğinin ve gelir kaybının giderilmesi anlamında en doğru yaklaşım olacaktır. Görülmüştür ki, memurumuzun sendikal mücadeleye destek vermesi kazanımların asıl mimarıdır.