TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ heyetleri ile TÜHİS yetkilileri, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde bazı konularda mutabık kaldılar. Ancak, taban ücret ve yüzdelik zam konusundaki pazarlık henüz sonuçlanmadı. İşçi tarafı, brüt taban ücretin 15 bin liraya yükseltilmesini talep ediyor, ancak TÜHİS'in ilk teklifi 11 bin 500 lira düzeyinde oldu. İkramiye konusu da görüşülen konular arasında yer alıyor.
 

Hesabına bilinmeyen yerden para gelenler dikkat! Hesabına bilinmeyen yerden para gelenler dikkat!

Aralarında karayolu işçileri, demiryolu işçileri, öğretmenler ve hastane personelinin de bulunduğu 700 binden fazla kamu işçisinin ücretlerini belirleyecek olan 2023 Kamu Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü'nün müzakereleri sürüyor.

İşçi ve işveren temsilcileri ikramiye başta olmak üzere bazı konularda anlaşmaya varırken, taban ücret ve yüzde artış görüşmeleri sürüyor. İşçiler aylık brüt 15 bin lira maaş talep ederken, işverenden ilk teklif 11 bin 500 lira. Baz maaş ve ikramiye konusunda anlaşmaya varan işçiler, ilk altı ayda yüzde 45, sonraki üç altı aylık dönemde yüzde 5 zam ve enflasyon düzeltmesi talep ediyor.