Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşme Çerçeve Protokolü görüşmeleri kapsamında,HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve beraberindekilerle bir görüşme gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Arslan, protokol kapsamındaki çalışanlarla ilgili yararlı ve son derece verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Toplantıda  üç temel konuyu tekrar Bakan Bilgin'e hatırlattıklarını belirten Arslan, bunlardan birincisinin kamuda çalışan geçici mevsimlik işçilerin kadrolarının verilmesi konusu olduğunu, ikincisinin 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kadro alan kamudaki çalışanların özlük haklarının iyileştirilmesi konusu olduğunu ve üçüncüsünün ise 696 sayılı KHK ile kadro alamayan, taşeron şirketlerde çalışan işçilerin başta KİT'ler olmak üzere kadrolarının verilmesi konusu olduğunu, bu konulara özellikle dikkat çekildiğini söyledi.

Çerçeve protokolüne ilişkin bugün TÜRK-İŞ'le müzakere edeceklerini ifade eden Arslan, "Bu çalışmalar çerçevesinde yol haritamızı iki konfederasyon ortaklaştıracağız. Bir an evvel kamu çerçeve protokolünün imzalanması konusunda çalışmalarımızı hızlandıracağız. En kısa zamanda bu kamu çerçeve protokolünün taraflarca müzakerelerinin tamamlanıp imzalanmasını bekliyoruz." dedi.