Kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi, memur ve memur emeklisine yılın ikinci döneminde yapılacak zam oranının belirlenmesinde etkili olacak çalışma ile ilgili AA muhabirine açıklama yapan TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ağar, çalışmanın büyük bir kısmının netlik kazandığını kalan kısmın ise yarın gerçekleştirilecek toplantıda netleşeceğini belirtti.

Ağar, hafta başı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığa sunulacak çalışma kapsamında HAK-İŞ ile de temas halinde olduklarını belirterek,''Bakanlığa sunacağımız ortak metne son şeklini vermek için HAK-İŞ ile de temas halindeyiz. Bu kapsamda iki kez bir araya geldik. Faydalı ve verimli bir süreç oldu. Bu hafta bitmeden mali ve sosyal hakları içeren taleplerimizi netleştireceğiz. Ardından metni, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunacağız. Sözleşmelerin bir kısmının süresinin de dolduğu göz önünde bulundurularak, anlaşmanın bir an evvel uzlaşıyla imzalanmasını istiyoruz." dedi.

2023 yılının Ocak-Temmuz dönemi için memur ve memur emeklisine yapılan 30'luk zammın ardından yılın ikinci zammı için  7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri, 1 Ağustos 2023 itibarıyla başlayacak.

Kamu işçilerini ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü, memurların toplu sözleşmesi başta olmak üzere özel sektörde imzalanacak toplu iş sözleşmelerini yakından ilgilendiriyor.