Güç kaybettikçe promosyonla üye yapın denilir mi? Kamun çalışanları promosyon olarak görülür mü? İnsan iradesi bu kadar ayaklar altına alınır mı? İmam bunu yaparsa…

İnsan eşrefi mahlûkattır; satın alınacak bir nesne ya da varlık değildir. Bunu halen daha anlamamış olanların kupon sendikacılığını kınıyorum. Her şey bir yana insan iradesinin bu kadar ayaklar altına alınmasına gönüller razı olur mu anlayamıyorum. İnsan bu şekilde promosyon malzemesi yapılabilir mi bunu hiçbir şekilde anlamlandıramıyorum! Bu belge yanlışsa kamuoyuna bilgi verin yok eğer doğruysa kamu çalışanlarından özür dileyin.

İnsanı diğer canlılardan ayıran en büyük özelliği vicdanı, duruşu, kararları ve karakteri olmalıdır. Allah’ın "Eşref-i mahlukat" yani mahlukatın en eşrefi, yaradılmışların en şereflisi diyerek yarattığı insan; eylemlerinde vicdanıyla çelişmemeli, yapmak istemediği bir eylem neticesinde duruş gösterebilmeli, doğru bulmadığı bir şeye hayır diyerek karekterini ortaya koymalı, nereden gelirse gelsin yanlışı reddetmeli ve adalet etrafında irade gösterebilmelidir.

Bu tavır ve duruş, üstün bir özellikmiş gibi görülmemeli, insan olmanın en temel şartı olarak bilinmelidir. Her denileni sorgulamadan yapan, önüne konulan suyu içen, önüne bırakılan yemeği yiyen, zincirinden çekildiği yere giden, yanlışa yanlış diyemeyip yanlıştan da ayrılmayan bir canlı Eşref-i mahlukat olabilir mi?

Adaleti, liyakati, hakkı ve hakikati savunmazsak; doğru olduğunu bildiğimiz değerleri yaşamaktan, bu değerler için doğru olanları yapmaktan ve söylemekten vazgeçersek eşref-i mahlukat olduğumuzu nasıl iddia edeceğiz. Başarılarımızın mimarı olarak emeği, çalışmayı, alın terini, kararlılığı, inanmışlığı, insanlığa hizmeti, Allah’ın rızasını ve en sonuna da tevekkülü koymayıp birilerinden mi bir şeyler bekleyeceğiz?

Evlatlarımızın nasıl bir emekle, nasıl bir çalışmayla, nasıl bir inançla ve nasıl bir karekterle büyüyeceğini, yetişeceğini ve sosyal hayata dahil olacağını planlamak zorunda değil miyiz?

Gelin hakikatin etrafında kümelenelim,  birilerinin bize yanlış yaptırmasına izin vermeyelim, yarınları hep birlikte inşa etme kararı verip; yarınlarımız olacak evlatlarımız için hakkı, hakikati ve liyakati ifade edelim! Evlatlarımıza böyle bir kamusal alanı miras bırakmayalım.


Durdu Mehmet Girgeç
Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi