Seçim süreci ve öncesinde, hükümetin dövizi baskı altında tutmak için Merkez Bankası ve kamu bankaları aracılığıyla gerçekleştirdiği "arka kapı" satışları sonucunda döviz kurlarında ani bir ralli yaşandı. Ancak 28 Mayıs'tan sonra bu politikanın gevşetilmesiyle dolar ve euro gibi dövizlerde hızlı bir yükseliş gözlendi. Dün dolar kuru yüzde 7-8 artışla 23 seviyesini, euro ise 25 seviyesini aştı.

Ancak bugün, dünkü dalgalanmanın aksine, döviz kurlarında daha sakin bir seyir izlendi. ABD merkezli haber ajansı Bloomberg'ün aktardığına göre kamu bankaları, döviz kurlarını dengelemek amacıyla Türk Lirası'nda savunma pozisyonuna geçti ve kura müdahale etmeye başladı.

AK Parti'den Kabine Değişikliği İle İlgili Son Dakika Açıklaması Geldi AK Parti'den Kabine Değişikliği İle İlgili Son Dakika Açıklaması Geldi

İktidar, seçim süreci ve öncesinde uzun bir süredir Merkez Bankası ve kamu bankaları üzerinden dövizi baskı altında tutmaya çalışarak döviz kurlarını kontrol altında tutma politikası izliyordu. Ancak seçimler sonrasında iktidar, döviz kurlarını serbest bıraktı. Uzmanlar, döviz kurlarının serbest bırakılmasının Mehmet Şimşek'in ekonominin başına getirilmesiyle gerçekleştiğini düşünüyor. Dünkü hızlı yükselişin ölçülü olmadığını belirten ekonomistler, bugün ise kamu bankalarının kura müdahale etmeye başladığını ifade ediyor.