17 Şubat'ta Türkiye'deki kamu bankaları, depremden etkilenen müşteriler için ihtiyaç kredisi faiz oranlarının artırılacağını duyurdu. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, depremde zarar gören bireysel müşterilerine 100 bin liraya kadar 6 ay ödemesiz ve 36 ay geri ödemeli ihtiyaç kredisi sağlayacaklarını açıkladı. 8 Mart'a kadar bu krediler 11 ilde %0,99 faiz oranıyla sunulurken, sonrasında faiz oranları değişti. Deprem bölgesinde 50 bin liranın üzerindeki krediler artık yüzde 1.59 faize tabi.

Depremin ardından kamu bankalarının bireysel müşterilere yönelik destek paketleri ve kredi teklifleri büyük ilgi topladı. Deprem bölgesinden alınan bilgiye göre, kamu bankaları önünde uzun kuyruklar oluştu. Bölgedeki bankacılık sektöründen kaynaklar, aile başına kredi limitinin 100 bin lira olarak belirlenmesine rağmen, farklı aile bireylerinin farklı bankalardan kredi başvurusunda bulunduğunu ve bankaların suiistimali önlemek için faiz oranlarını düzenlemesine neden olduğunu bildirdi. Deprem bölgesi, depremden en çok etkilenen iller ve ilçeler olmak üzere ikiye ayrıldı. 50.000 liraya kadar olan kredilerde %0,99 faiz oranı devam ediyor ve 50.000 liranın üzerindeki kredilerde %1,59 faiz uygulanıyor. oranı ve ikinci olarak, tüm kredi taleplerine %1,59 faiz oranının uygulandığı daha az etkilenen alanlar.

Daha önce Türkiye Bankalar Birliği ve bankalar, 11 ilde etkilenen müşterilere hasarın boyutuna göre destek vereceklerini açıklamıştı. Gaziantep'te Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye, İslahiye ve Nurdağı'ndaki müşterilere daha kapsamlı destek verilirken, etkilenen diğer illerdeki müşterilere verilen desteğin daha sınırlı olması bekleniyordu. Kamu bankalarının kredi faiz oranlarındaki değişim de bu sınıflandırmayı takip etmiştir. Deprem bölgesindeki kaynaklardan edinilen bilgiye göre, depremden ikinci derece etkilenen illerden kredi başvuruları son günlerde büyük düşüş yaşadı. Kaynaklar, depremzedelerin sınıflandırma sistemini eleştirdiklerini bildirirken, birinci derece depremden etkilenen illerde kamu bankaları önünde uzun kuyruklar oluştu. Kamu bankaları, depremden etkilenen bireysel müşterilerine sunduğu 6 ay ödemesiz ve 36 ay geri ödemeli ihtiyaç kredilerine ek olarak, 1 yıl ödemesiz 36 ay vadeli kredi destek paketleri de oluşturdu. KOBİ müşterileri ve çiftçiler için geri ödeme süresi. Ayrıca bölgede yaşayan tüm kredi kartı müşterilerine ihtiyaçları doğrultusunda 5.000 liraya kadar komisyonsuz ve faizsiz nakit avans imkanı sağladı