Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.4 şiddetindeki deprem sonrası açıklamalar yapıldı.

SÜLEYMAN SOYLU
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır” dedi. “Şu ana kadar 6’nın üzerinde 6 deprem var, en büyüğü 6,6” ifadelerine yer veren Soylu, “Şu anda yıkım ve can kaybı bilgisi konusunda net bir şey söyleyemeyiz” dedi.
Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’tan acil kan bağışı çağrısı geldi.

AFAD’TAN AÇIKLAMA
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD),  “Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde ERCC üzerinden kentsel arama ve kurtarma alanında uluslararası yardım çağrısında bulunulmuştur. Bölgede koordinasyona destek sağlamak üzere Kahramanmaraş’a Kayseri Valisi, Hatay’a Mersin Valisi, Gaziantep’e Mardin Valisi, Adıyaman’a Tunceli Valisi, Osmaniye’ye Bingöl Valisi ve Malatya’ya Sivas Valisi görevlendirilmiştir.  Genelkurmay Başkanlığı tarafından bölgeye yönlendirilen ekipleri taşımak üzere 2 uçak görevlendirilmiştir. Tüm il AFAD Müdürlükleri teyakkuza geçirilmiş olup arama ve kurtarma başta olmak üzere tüm ekipler bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur..” denildi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI 
 “Bu sabah meydana gelen depremlerde Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Adana, Hatay, Kilis, Osmaniye illerinde bulunan birliklerimiz etkilenmiştir. Hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Millî Savunma Bakanlığında deprem faaliyetlerinin koordinasyonu için Afet Acil Durum Kriz Merkezi oluşturularak faaliyetlerine başlamıştır. TSK İnsani Yardım Tugayı unsurları ile AFAD talepleri kapsamında nakliye uçakları göreve hazırdır. Taleplerin karşılanması için koordinasyona başlanmıştır.” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞI
“Tüm GSM operatörleri kapasite arttırarak kapanan telefon hatları açılmıştır. Tüm vatandaşlarımıza duyurulur” ifadesi kullanıldı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Deprem bölgesinde evlerine giremeyen vatandaşlarımız, müftülükler ve din görevlileri rehberliğinde uygun camilerde diledikleri kadar kalabilirler.”
dedi.

EKREM İMAMOĞLU EKİP GÖNDERECEĞİNİ AÇIKLADI
“Kahramanmaraş’daki 7.4 büyüklüğündeki deprem yüreğimizi yaktı. Kahramanmaraş ve çevre illere geçmiş olsun. Dileğimiz kaybımızın az olması, İstanbul olarak her türlü destek için hazırlık yapıyoruz.” dedi.

MANSUR YAVAŞ EKİP GÖNDERİYOR
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş “Ekiplerimiz yola çıktılar. Uçakla 2 kurtarma timi, 20 personel, 2 kurtarma aracı önden hareket edecek.K9 kurtarma ekibi, 2 personel, 2 köpek, kurtarma araçları, lojistik araçlar ve 40 kişilik kurtarma ekibimiz de yolda.” ifadeleri kullandı.