6 Şubat tarihinde meydana gelen 11 ili harabeye çeviren 7,7 ve 7,6 şiddetindeki yıkıcı depremlerin ardından yaşamını yitirenlerin sayısı 39 bin 176'ya yükseldi.

Yaşanan facianın ardından bölgede tekrar olası bir deprem beklenip beklenmediği sorusuna yanıt veren Prof. Dr. Naci Görür, aynı fay hattında tekrar yeterli enerji birikinceye kadar büyük bir deprem beklemediğini belirtti.

Kahramanmaraş merkezli depremin 3 gün öncesinde deprem yaşanan bölgeler için özellikle uyarıda bulunan Görür, sosyal medya üzerinden kendisine yöneltilen sorulara toplu cevap verdi.

Depremden etkilenen  Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis'te olası yıkıcı etkiye sahip bir deprem beklenip beklenmediğine Naci Görür, *Bugünkü depremlerin olduğu Doğu Anadolu Fayında enerji büyük ölçüde boşaldı. Bazı yöreler hariç bu zonda büyük depremler olmaz.'' yanıtını verdi ve sözlerine şöyle devam etti:

''Bu fay zonlarında bir müddet büyük depremlerde kırılmamış fay parçaları kırılır ve zonlar artık uzun süre sakin duracak şekilde dururlar.

Bu söylediklerim ülkemizin en önemli iki fay zonu için geçerlidir.

Fay tartışmalarını bırakalım, deprem nerede olacak, nasıl olacak gibi tartışmaları bırakalım. Deprem gerçeğini kabul edelim ve deprem dirençli kentler talep edelim.

Bunu tüm siyasilerden talep edelim ve yasal yollardan sesimizi duyuralım. Tek yol budur.''