Altın ve dolar fiyatları yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı yatırımcılar için oldukça merak konusu. Altın ve doları yönünün yılbaşına doğru ne yöne olacağı tüm yatırımcılar tarafından merakla beklenirken, altın ve dolar borcu olanları da yakınen ilgilendiriyor. Piyasalar üzerine oldukça isabetli tahminleriyle bilinen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. İslam Memiş dolar bazında gerilemenin mümkün olduğunu dile getirirken altın fiyatlarında ise direkt olarak rekorların gelebileceği tarihe dikkat çekti. Her zaman yatırımcıları elindekini kaptırmaması konusunda uyaran Memiş yine kendisinden ve tahminlerinden emin konuştu.

İşte Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in dolar ve altın hakkında son tahminleri:

“Euro/dolar paritesinde 1-02 ve 1-03 bandına kadar bir toparlanma olacağını tahmin ediyorum. Bu toparlanma kısa vadede olabilir. Önümüzdeki hafta açıklanacak olan Fed’in faiz kararı zaten fiyatlandı. 75 baz puan bir faiz artırımı bekleniyor. Ama Fed Başkanı Powell ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Legarde’nin açıklamaları önemli olacaktır. ‘Yine enflasyonu bastıracağız ve her şey güllük gülistanlık olacak’  diye piyasalara gülücük dağıtmaya devam edecekler. İnanmıyoruz tabii ki böyle yeşil enflasyon yok dünyada ama değer bazında baktığınızda dolar bazında bir gerilemenin mümkün olabileceğini tahmin ediliyor.
TL tarafına baktığımızda dolar 18,61 lira ekranlarda, ama Kapalı Çarşı piyasasında şöyle önemli bir gelişme var. Dolar, 18, 62 ve 18, 64 lira civarında hem makas aralığı daraldı, hem de ekran ile Kapalı Çarşı arasında hemen hemen denk hale geldi. Bunun nedeni ise talep olmayışından dolayı ekranla kapalı çarşı arasında makasta yavaş yavaş kapamış oldu. Altın piyasalarını da değerlendiren Memiş “Dip seviyeler test edildi;  ons altında 1500 doları bekleyen de var, 2. 200 doları bekleyen de var.  Altın fiyatları yeniden bin liranın üzerinde kasım ayında yeniden rekorları görebileceğiz ”