CHP eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun seçim güvenliğiyle ilgili yaptığı tartışmalı açıklama büyük tepki çekti. Sosyal medya üzerinden paylaşılan ve daha sonra silinen açıklamada, Kaftancıoğlu polislerin fotokopi kağıdıyla 142 belgesini kullanmak isteyenlerin yüzüne tükürülmesini istedi.

Canan Kaftancıoğlu'nun açıklaması özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından sert bir şekilde eleştirildi. İçişleri Bakanı Soylu, Kaftancıoğlu'nu Türk Polisine hakaret etmekle suçladı ve paylaşımın ardındaki düşmanlıkla ilgili olarak PKK, FETÖ, DHKP-C ve MLKP gibi terör örgütleriyle bağlantı kurduğunu ima etti.

Ancak, Canan Kaftancıoğlu daha sonra paylaşımını silerek tüm emniyet mensuplarından özür diledi. Özür mesajında, açıklamasının yanlış anlaşıldığını ve emniyet mensuplarının her zaman seçimlerin güvenliğini sağlama görevlerini yerine getirdiğini vurguladı.

İşte Kaftancıoğlu'nun tepki toplayan paylaşımı

Murat Kurum: İstanbul İçin Raylı Sistem ve Depreme Hazırlık Önceliğimiz Murat Kurum: İstanbul İçin Raylı Sistem ve Depreme Hazırlık Önceliğimiz