Sözleşmeli öğretmenler, kadroya geçtikleri halde mazeret tayin haklarını kullanabilmek için getirilen süre şartının kaldırılmasını istiyor. Öğretmenler, önceden sözleşmeli oldukları için bu hakkı kullanamazken, şimdi de kadroya geçtikleri halde aynı şartın devam etmesinden şikayetçi. Sosyal medyada bir araya gelen öğretmenler, bu duruma tepki göstererek hakkaniyetli bir düzenleme yapılmasını talep ediyor.

TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilen kanuna göre, 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli personel olarak çalışanlar memur kadrosuna geçmişti.

Bankada parası olanlar dikkat! BDDK uyarı mektubu gönderecek Bankada parası olanlar dikkat! BDDK uyarı mektubu gönderecek

Ancak, kanun teklifinde yer alan maddeler, sözleşmeli öğretmenlerin, aile birliği mazeret hakkını kullanmaları için süre şartı olduğunu belirtiyor.

Kadroya geçen sözleşmeli öğretmenlerin diğer kadrolu meslektaşları gibi süre şartı aranmaksızın mazeret tayin haklarını kullanabilmesi için eğitim sendikaları ve meslek örgütleri Anayasa'nın eşitlik ilkesine uygun bir düzenleme yapılmasını talep ediyor.

Öğretmenlerin CİMER'e yaptığı başvurularda da benzer şikayetler dile getiriliyor.