Yakın zamanda 485 bin sözleşmeli çalışan kadroya geçirilmişti. Söz konusu kanun kapsamının dışında kalan taşeron işçiler,belediyelerde 4-A statüsünde çalışanlar, uzman çavuşlar,şehit ve gazi yakınları ve hatta ücretli öğretmenler için de düzenleme yapılması konusunda çalışmalar başlatıldı. Cumhur ittifakı tarafından seçim sürecine girilirken her meslek grubunda yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla hazırlanan ,kapsam dışında kalan çalışanlar için kadro düzenlesinin yakın tarihte meclise gelmesi bekleniyor. İlgili kanun teklifi meclisten geçerse 140 bin personel daha kadro alabilecek. 

Düzenlemenin Resmi Gazetede yayınlanmasının ardından 30 gün içinde başvuru yapanlar kadroya geçebilecek. 

Ayrıca ders ücreti karşılığında çalışan ücretli öğretmenler içinde şartlarını iyileştiren yeni düzenlemelerin yapılması bekleniyor. Aynı şekilde şehit ve gazi yakınlarından şartları uygun olanlar da kadro alabilecek. 

MHP yetkilerinin yağun talepleri doğrultusunda gündeme gelen kapsam dışındakilere kadro verilmesi ile ilgili kanun, bakanlık yetkililerinin de değerlendirmesiyle son şeklini almış olacak. 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan MHP lideri Devlet Bahçeli "Vatandaşlarımızın imar sorunlarından terörle mücadelede yaralanıp da gazi sayılmayan kardeşlerimizin haklı taleplerine, uzman çavuşlarımızın özlük haklarıyla ilgili beklentilerinden uzman jandarmalarımızın okullarında geçen bir yıllık sürenin fiili hizmetten sayılmasına kadar her mesele kalıcı olarak çözülmelidir" ifadelerini kullandı.