Bitkiler ve Kümes

Kadıköy ekolojik yaşam merkezinde, çocukların bitkiler hakkında bilgilendirilmesi için 1520 metrekarelik bir yeşil bir alan bulunmaktadır. Ayrıca temsili bir gölette içermektedir. Bu şekilde çocuklar okul öncesi bilgilendirilmekte ve çocuklara doğa sevgisi kazandırılmaktadır. Ek olarak çocukların hayvanları tanıyabileceği ve hayvan sevgisi kazanabileceği bir tür kümes bulunmaktadır. Kümes içerisinde çeşitli hayvanlar yer almaktadır.

Ziyaretçilerin Uğrak Noktası

Kadıköy ekolojik yaşam merkezinin ziyaretçi sayısı bir hayli fazladır. 3 bini aşkın ziyaretçi sayısıyla severek ve ilgiyle takip edilmektedir. Hala gelişim çalışmaları devam etmektedir.

Etkinlikler

Çocukların güzel bir şekilde zaman geçirebilmesi için bu yaşam merkezinde çeşitli bilgilendirici etkinlikler yer almaktadır. Bunlar arasında tohum ekimi, bitkilerin tanıtılması, doğal maddelerle temizlik, yenilebilen bitkilerin tanıtılması, ekolojik bilgilerin öğrenilmesi, atık maddelerin değerlendirilmesi, bahçıvanlık bilgileri gibi etkinlikler yer almaktadır. Her etkinliğin bir tarihi ve saati bulunmaktadır.

Nasıl Katılabilirim?

Etkinliklere katılım sağlamak için Kadıköy Belediyesi ekolojik yaşam merkezi internet sayfasını ziyaret edip, etkinlikler kısmından detaylı bilgileri öğrendikten sonra başvuruda bulunabilirsiniz. Siz ve çocuklarınız için oldukça eğlenceli bir zaman geçirme merkezi olan bu merkeze başvuru yapmak işte bu kadar kolay. Ayrıca detaylı bilgi almak için Kadıköy ekolojik yaşam merkezinin numarası olan 0216 356 25 82 numarasına da ulaşıp, sorularınızı iletebilirsiniz.