Kabine toplantısının 24 Ekim Pazartesi günü Beştepe'de toplanması bekleniyor. Toplantı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak. Toplantının ana gündemini ise ekonomi oluşturacak. Bunun yanı sıra toplantıda esnaf ve dar gelirliler gibi birçok konunun gündeme gelmesi bekleniyor. Kabinede en çok merak edilen konuların başında ise sözleşmeli personelin beklediği kadro düzenlemesi geliyor. 

Sözleşmeli personelin beklediği kadro düzenlemesine dair  bilgi veren CNN Türk muhabiri Ahmet Türkeş ise "Kamuda yaklaşık 550 bin personel kadro bekliyor. Tabi sayı bu kadar fazla olunca çalışmada çok dikkat çekiyor. Bakan Bilgin sendikalarla bir araya gelip bir çalışma hazırlamıştı. Temaslar gerçekleştirmişti. Tüm bu temasların kabine toplantısında gündeme gelmesi bekleniyor." ifadelerini kullandı. 

Bunun yanı sıra ifadelerinde merkez bankasının faiz indirimine dair olarak da "Son olarak Merkez bankası üç kez üst üste faiz indirimi kararı almış, faiz oranı 10,5 seviyesine çekilmişti. Bu karar da kabine toplantısında gündeme gelecek. Esnaf ve dar gelirliler için atılacak adımlar kabine gündeminde konuşulacak adımlar arasında. Başörtüsü düzenlemesi kabinenin ana gündem maddesini oluşturabilir. Düzenlemenin meclis gündemine gelmesi bekleniyor." ifadelerine yer verdi.