Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında toplanacak. Gözler Kabine toplantısına çevrilirken yeni kararlar alınıp alınmayacağı da merak ediliyor. Kabine’nin gündeminde, dış siyaset, ekonomideki gelişmeler ve toplu taşıma ile hastanelerde maske yasağının kaldırılması ile ilgili konular değerlendirilecek. Peki, Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta? Bakanlar Kurulu ne zaman toplanacak? Toplu taşıma ve hastanelerde maske zorunluluğu kalkacak mı? İşte Kabine’nin gündemi!

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Kabine Toplantısı, 2 haftada bir gerçekleşiyor. Son Kabine toplantısı 9 Mayıs tarihinde gerçekleşmişti. Yeni haftaa girilirken Kabine Toplantısının 23 Mayıs Pazartesi günü yapılması bekleniyor.

HASTANELERDE MASKE YASAĞI KALKACAK MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, "Pandemi süreci boyunca Bilim Kurulu üyelerimiz düzenli olarak bir araya gelerek bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundu. Birlikte hareket ederek büyük mücadele verdiğimiz Koronavirüs salgınının son günlerindeyiz. Umut ediyorum ki aynı dayanışma duyguları ile bu salgının bitişine de şahitlik edeceğiz" dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Maske zorunluluğu toplu taşıma araçları ve sağlık kuruluşlarında vakalar 1000'in altına düşene kadar devam edecektir.' açıklamasını yapmıştı.

Toplu ulaşım ve hastanelerde maske zorunluluğunun Kabine toplantısında yeniden değerlendirilmesi bekleniyor.