JPMorgan tarafından yapılan raporda, Türkiye'nin önümüzdeki seçime yaklaşırken, "güçlü ortodoks politika" senaryosunda dolar/TL'nin 25 lira, "ılımlı ortodoks politika" senaryosunda ise 30 lira seviyesinde öngörüldüğü belirtildi.

Raporda, seçim sonrası ortodoks politikalara güçlü bağlılık oluşması halinde MSCI Türkiye endeksinin dolar bazında %74 yukarı yönlü potansiyele sahip olabileceği, "ortodoks politikalara ılımlı bir dönüş" yaşanması halinde ise %29 düşüş ihtimalinin ortaya çıkabileceği öngörülüyor.

Türkiye için nötr bir görünüm sergilendiği ve yatırımcılar için ana yatırım yapılacak yurtiçi sektörlerin bankacılık ve Koç Holding gibi şirketler olduğu belirtildi. JPMorgan ayrıca, seçim sonrası ortodoks politikalara dönülse dahi yüksek volatilite nedeniyle TL'de değer kaybı beklendiğini, banka şirketlerinin döviz talebi ve Merkez Bankası'nın rezervlerini artırma hedefi gibi etkilerle dolar/TL'nin 24-25 seviyelerinin görülebileceğini belirtti.

Pasaportsuz gidilen ülkelerin listesi belli oldu. Kimlik göstermek yeterli Pasaportsuz gidilen ülkelerin listesi belli oldu. Kimlik göstermek yeterli