6 Şubat'ta meydana gelen, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6'lık büyük depremlerin ardından bölgeye birçok idari birim hizmet için gönderilmeye devam etmekte. Türkiye'deki birikimli, tecrübeli ve başarılı bulunan valililer ve kaymakamlar deprem bölgesine yönlendirilip deprem bölgesindeki vatandaşa hizmet ediyorlar. 

AYM Başkanı Özkaya: Yargı Organları Arasında İyi Bir İletişime İhtiyaç Var AYM Başkanı Özkaya: Yargı Organları Arasında İyi Bir İletişime İhtiyaç Var

Türkiye'nin en iyi valisi olan, 2014 Yılında en iyi idareci ödülünü alan, fedakarca gece gündüz bilmeden vatanına hizmet eden, başarıları ile göz dolduran ve tabiri caizsa "Joker Vali" olarak da adlandırılan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, tecrübesinden yararlanılmak üzere 6 Şubat'tan hemen sonra deprem bölgesine yönlendirildi.

WhatsApp Görsel 2023-04-02 saat 17.48.07

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından depremden hemen sonra Kahramanmaraş Merkez'e Koordinatör Vali olarak görevlendiren Vali Gökmen Çiçek, deprem bölgesinde o zorlu şartlarda hiç durmadan hizmetin kusursuz yapılması için çalıştı. Kahramanmaraş merkezinde koordinatör vali olarak görevlendirildikten deprem ile ilgili çalışmalara hemen başlayan Vali Gökmen Çiçek, birçok başarılı çalışmaya imza attı. Vali Gökmen Çiçek, Kahramanmaraş merkezindeki enkazlarda arama-kurtarma çalışmaları ve vatandaşlara giyecek, içecek, yiyecek ve kalacak yer teminindeki başarısıyla da gündeme gelmişti.

WhatsApp Görsel 2023-04-02 saat 17.48.079

Kahramanmaraş merkezdeki başarılı koordinatörlükten sonra Vali Gökmen Çiçek, 6 Şubat'ta saat 13.24'te meydana gelen 7.6'lık depremin merkez üssü Elbistan ilçesine görevlendirildi. Kahramanmaraş merkezdeki birçok sorunu çözen ve tabiri caizse şehri düzelten Vali Gökmen Çiçek, "Joker Vali" olarak Elbistan'daki depremin yarattığı olumsuz durumu ortadan kaldırmak üzere hemen çalışmalara başladı. Elbistan'da gece gündüz dinlemeden vatandaşın derdini dinleyen ve vatandaşa fedakarca hizmet eden Vali Gökmen Çiçek, bölgedeki vatandaşlar başta olmak üzere tüm Türkiye'nin takdirini kazanmıştı.

WhatsApp Görsel 2023-04-02 saat 17.48.08r

Elbistan'da başarılı çalışmaları ile adından bir kez daha söz ettiren Vali Çiçek, 10 Mart'ta Adıyaman'a Koordinatör Vali olarak görevlendirildi. Bu görevlendirme ile deprem bölgesindeki başarılı hizmetlerini kanıtlayan Vali Çiçek, Adıyaman'da hemen kolları sıvayıp halka hizmete başladı. Onlarca gündür Adıyaman'da durmadan hizmetini sürdüren en fedakar Vali Gökmen Çiçek, yaptığı açıklamada Türk Milleti'ne teşekkür etti.

"Kahramanmaraş'ta depremle ilgili yıllar sonra çocuklarıma anlatacağım hatıra, oğlum öyle büyük bir millet gördüm ki diyeceğim."

Başarıları ile asıl görev yeri Kayseri'de de büyük takdir ve teşekkür ile anılan Vali Gökmen Çiçek: "Kahramanmaraş'ta en son 1510 yılında görülmüş büyüklükteki bir depremdi. Ancak tüm dünya açısında değerlendirdiğimizde asrın felaketiydi bu. Çünkü bu büyüklükteki bu ölçüde 550 km'lik bir alanı kapsayan 10 ili içerisine alan bir afet bilmiyoruz. Dolayısıyla BM Genel Sekreter yardımcısı bizzat bizim AFAD kriz merkezine geldiğinde dünyada böyle bir afetle böyle bir krizle başa çıkabilecek hiçbir ülke yok dedi." diyerek yapılan çalışmaların büyük bir fedakarlıkta yürütüldüğünü aktardı.

WhatsApp Görsel 2023-04-02 saat 17.48.09s

Deprem bölgesinde en fedakar şekilde hizmet eden Vali Gökmen Çiçek, depremden sonra birlik ve beraberliğin öneminin altını çizerek "Şu an 5 bin personel sadece hayatı normale döndürmek için çalışıyor. Bu Elbistan için böyle. Tüm alanı gördüğünüzde muhteşem bir çalışma var. Bu çalışmalar gönüllülük esası olmadan olmaz. Ben Kahramanmaraş'ta depremle ilgili yıllar sonra çocuklarıma anlatacağım hatıra, oğlum öyle büyük bir millet gördüm ki diyeceğim. Birlik beraberlik içince gerçekten kahramanca kendi evlatlarını düşünmeden milleti için bölgesi için, burayı ayağa kaldırmak için yapılan bu mücadeleyi ben büyük bir gururla anlatacağım." dedi.

WhatsApp Görsel 2023-04-02 saat 17.48.08h