Ekrem İmamoğlu: Akrabalık ve Siyaset Kamu Kurumlarında İşe Alım İçin Bir Kriter Olmamalıdır Ekrem İmamoğlu: Akrabalık ve Siyaset Kamu Kurumlarında İşe Alım İçin Bir Kriter Olmamalıdır

Adana'da son günlerde artan sismik hareketlilik, kentte yaşayanları tedirgin ediyor. Özellikle Göksun, Hacikodal, Kazandere, Topallar ve çevresinde irili ufaklı depremler sık sık meydana geliyor. Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Adana Havzası'na doğru deprem tehlikesinin arttığına dikkat çekti.

Prof. Dr. Görür, takipçilerinin son günlerdeki depremler hakkında sıkça sorular sorduğunu belirtti ve bu bölgedeki depremlerin Savrun Fayı ile ilişkili olduğunu ifade etti. Ayrıca, bu bölgede son 24 saat içinde gerçekleşen 4'lük büyüklükteki üç depreme dikkat çekti. Görür'e göre, Adana Havzası'na doğru deprem hareketi bu bölgeden itibaren ilerleyebilir.

Prof. Dr. Naci Görür, benzer bir durumu Gaziantep/Pazarcık'ta da gözlemlediklerini hatırlattı. Yöneticilerin özellikle Savrun güzergahında dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Deprem uzmanı, bu tür uyarılarıyla bilinçlendirme yapmayı ve yetkililerin önlem almasını sağlamayı amaçladığını belirtti.