Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Zorlu,  İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nda Anayasa değişikliği konusunun görüşüldüğünü açıkladı. Ülke ve milleti yakından ilgilendiren kritik konularda partinin yetkili kurullarıyla karar almayı gelenek haline getirdiklerinin altını çizerek sözkonusu düzenlemeye ilişkin riskli gördükleri bazı hususların olduğunu bunların değiştirilmesi gerektiğini belirtirken genel eğilimin olumlu yönde olduğunu şu an yanıtlarının evet, yönünde olduğunu söyledi. 

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun konuyla ilgili açıklamaları:

“GİK’te iki hususun altı çizildi. Bu metinde riskli gördüğümüz, ileride problem yaratacağını düşündüğümüz bazı temel hususlar, ifadeler var.

Bunların değiştirilmesi gerekmektedir. GİK'ten çıkan birinci eğilim, ortak görüş budur. GİK’te çoğunluğun eğilimi olumlu bir kanaat içerisinde olduğumuz ve evet yönündedir.

Anayasa değişikliklerinde gizli oylama olması nedeniyle burada bağlayıcı bir karar, grup kararı alamıyoruz.”

Zorlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in önümüzdeki günlerde milletvekilleri ve parti kurucular kurulu ile bir araya geleceğini ve yetkili kurulların Anayasa değişikliği metni üzerindeki eğilimini etap etap paylaşacaklarını da belirtti.