Geçtiğimiz gün basın açıklaması gerçekleştiren İYİ Parti lideri Meral Akşener, masada adaylık krizi yaşandığını aktardı. Demokrasinin göz ardı edildiğine dikkat çeken Akşener, Millet İttifakı ile bir bağlarının kalmadığını söyledi.

Olaylı ayrılığın hemen ardından Cumhur İttifakı içerisinde yer alan Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici, İYİ Parti'yi İttifakları içerisinde görmekten memnuniyet duyacaklarını açıkladı.

BBP lideri Destici'nin açıklamalarının ardından akıllara gelen İYİ Parti, Cumhur İttifakı'na mı geçiyor? sorusuna MHP'den net yanıt geldi.

Konuya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan MHP'li kurmaylar, Meral Akşener'in ayrılık adımını atmasının kendilerini şaşırtmadığının altını çizerek, BBP lideri Destici'nin açıklamalarının ittifaktan bağımsız, kendi şahsi görüşü olduğunu belirtti.

Meral Akşener'e kapılarının kapalı olduğunu belirten MHP'li kurmaylar, pişmanlık duyan ülkücülere kapılarının açık olduğunu söyledi:

''Akşener bizi şaşırtmadı. Siyasete DYP’de başladı. İstifa ederek AKP’nin kuruluş aşamasında yer aldı. Kısa bir süre sonra ‘milli görüş çizgisini devam ettirdiğini’ öne sürerek istifa etti ve MHP’ye katıldı. MHP’nin genel başkanı olmak istedi. 7 Haziran 2015’teki seçimleri bahane ederek MHP’yi bölme girişiminde bulundu. ‘Tarlada kurultay’ yaptı. MHP içindeki ülkücü kardeşlerimiz arasına ‘nifak soktu’. Şimdi de aynı tavrı CHP ve 6’lı masada gösteriyor. Siyasi çizgisi bu kadar zikzaklarla dolu bir ismi MHP neden kabul etsin? Her şeyden önce Akşener, siyasi olarak tükenmiştir. Kendi seçmenini de yanıltmış ve güvenini kaybetmiştir. Biz, bir kere satan her zaman satar diyoruz. Bizim siyaseten kırıkları olan parti ve genel başkanı ile işimiz olmaz.''